Βόμβα: «Ο Ερντογάν σκηνοθέτησε το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία»

Έρευνα του Κέντρου για την Ελευθερία της Στοκχόλμης θα προκαλέσει αντιδράσεις

Πολιτικό "σεισμό" αναμένεται να προκαλέσει η έρευνα του Κέντρου για την Ελευθερία της Στοκχόλμης (SCF), το οποίο υποστηρίζει ότι ο Ερντογάν σκηνοθέτησε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία. 

Σύμφωνα με το SCF, η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία του περασμένου έτους ενορχηστρώθηκε από τον αυταρχικό Πρόεδρο της Τουρκίας και τους συνεργάτες του, ώστε να βρουν το πρόσχημα για να προχωρήσουν σε μαζικές διώξεις των αντιπάλων τους και να κηρύξουν τη χώρα σε κατάσταση διαρκούς έκτακτης ανάγκης. Αυτό προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία, τα κατηγορητήρια, τις μαρτυρίες, τις ιδιωτικές συνεντεύξεις, τις μελέτες στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων και άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν από ερευνητές του Κέντρου. 

Δείτε επίσης: Νέα ένταση Γερμανίας-Τουρκίας για μια... καλλιτεχνική εγκατάσταση!

Το σχέδιο του σουλτάνου πέτυχε, σύμφωνα με το Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης. Όπως έδειξε η ιστορία, ο Ερντογάν παρέμεινε στο θρόνο με ενισχυμένες εξουσίες μετά το δημοψήφισμα, εξουδετέρωσε την αντιπολίτευση και προετοιμάζει εισβολή στην Συρία, την οποία διακαώς επιθυμούσε. 

Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης 

Το Κέντρο για την Ελευθερία της Στοκχόλμης (SCF) είναι μια οργάνωση υπεράσπισης που προάγει το κράτος δικαίου, τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες με ιδιαίτερη έμφαση στην Τουρκία, μια χώρα με ογδόντα εκατομμύρια πολίτες που αντιμετωπίζει μια δραματική παρακμή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, κάτω από μια αυταρχική ηγεσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top