Κομισιόν: Η Γαλλία εκπροσωπεί τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παράλληλα, ο Πρόεδρος Γιούνκερ συγχαίρει τον Μακρόν

Κομισιόν: Η Γαλλία εκπροσωπεί τις θεμελιώδεις αξίες της Ε

«H Γαλλία εκπροσωπεί θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήρχε μόνον μια επιλογή: η διατήρηση της Ευρώπης και των αξιών της ή η καταστροφή της Ευρώπης».

Με αυτή τη φράση, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, εξήγησε, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών, την σπάνια επιλογή του Προέδρου Γιούνκερ να συγχαρεί τον Εμανουέλ Μακρόν για την πρωτιά του, στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος Μαργαρίτης Σχοινάς ευχήθηκε να υπάρξει μια διευρυμένη και εις βάθος συζήτηση για την πορεία της Ευρώπης, ώστε οι Γάλλοι πολίτες να επιλέξουν το μέλλον που επιθυμούν κατά την συνέχεια της προεκλογικές εκστρατείας.

Σημείωσε δε πως, παρότι η Κομισιόν δεν συμμετέχει σε καμιά πολιτική καμπάνια, έχει δημιουργήσει μια «ομάδα αλήθειας», με επίκεντρο το Παρίσι, που είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οτιδήποτε ψευδές ακουστεί για την Ευρώπη με διευκρινίσεις όποτε χρειαστεί, χωρίς να μετέχει στις πολιτικές αντιπαραθέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Από τις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top