2000 μετά την Σταύρωση του Ιησού, ΞΑΝΑ οι Χριστιανοί στο στόχαστρο

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Αίγυπτο – Το Ισλάμ πρέπει να κυριαρχήσει, λέει ο ISIS

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες κήρυξε την Αίγυπτο ο πρόεδρος Σίσι μετά το μακελειό που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές σε δυο χριστιανικές εκκλησίες,χθες Κυριακή των Βαϊων. Δεκάδες είναι οι νεκροί και οι τραυματίες, ενώ ο τρόμος ρίχνει βαριά τη σκιά του, στην Εβδομάδα των Παθών που ξεκίνησε σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα.

Αναλυτικότερα…. 

Περισσότερα από 2000 χρόνια μετά την Σταύρωση του Κυρίου και εκατοντάδες μετά το τέλος των διωγμών τους, οι Χριστιανοί πληρώνουν και πάλι βαρύ τίμημα για την πίστη τους.

Θύτες τώρα δεν είναι τα ξίφη των ρωμαϊκών λεγεώνων, αλλά οι φανατισμένες ταξιαρχίες του Ισλαμικού Κράτους που δεν διστάζουν να διακηρύττουν ότι το Ισλάμ πρέπει να κυριαρχήσει στον κόσμο διά πυρός και σιδήρου.

Οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την συγκλονιστική στιγμή που ο καμικάζι πυροδοτεί τα εκρηκτικά έξω από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια, όπως μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star.

Ο ήρωας αστυνομικός Ιμάντ αλ Ρεκαιμπί φαίνεται καθαρά στο βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας από δυο διαφορετικά σημεία να σταματά τον βομβιστή αυτοκτονίας, πριν εκείνος περάσει δίπλα από την πύλη ασφαλείας. Όταν ξαναβρίσκεται όμως μπροστά στον έλεγχο πυροδοτεί τα εκρηκτικά και τα τινάζει όλα στον αέρα. Ο αστυνομικός, όπως και ο δράστης είναι μεταξύ των 17 νεκρών της επίθεσης.

Ο θρήνος και η οργή πλημμύρισαν την εκκλησία Μαρ Άμινα της Αλεξάνδρειας, όπου έγιναν οι κηδείες ορισμένων από τα 17 θύματα της επίθεσης στον Καθεδρικό του Αγίου Μάρκου.  

Θρήνος και στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου. Εκεί που σκοτώθηκαν 27 πιστοί και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι.

Στην Αίγυπτο, οι Κόπτες Χριστιανοί αποτελούν το 10% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Συχνά γίνονται στόχος των φανατικών ισλαμιστών. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top