Τρομοκρατική η ΔΙΠΛΗ επίθεση με δεκάδες τραυματίες έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο και την γέφυρα του Ουέστμινστερ

Σοκαριστικές οι πρώτες ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ που μεταδίδει το Reuters-Άνθρωποι γεμάτοι αίματα πεσμένοι στο δρόμο

Συγκλονιστικές είναι οι πρώτες εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το Reuters μετά την ΔΙΠΛΗ επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην καρδιά του Λονδίνου.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, αντιμετωπίζει ως «τρομοκρατική ενέργεια μέχρι νεωτέρας» την επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου και την επίθεση στη γέφυρα του Ουέστμινστερ.

ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ

Τα δυο τρομοκρατικά περιστατικά έγιναν πολύ κοντά στο Βρετανικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, στον περίβολο του κτιρίου του βρετανικού κοινοβουλίου, αστυνομικός μαχαιρώθηκε από άγνωστο και στη συνέχεια φέρεται να πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τα πυρά τους.

Παράλληλα, στη γέφυρα του Ουέστμινστερ, ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πριν πέσει στα κάγκελα του παλατιού του Ουέστμινστερ.

Αυτή τη στιγμή, το μετρό του Λονδίνου είναι κλειστό, τα σημεία όπου έγιναν οι επιθέσεις έχουν αποκλειστεί, ενώ έχει σημάνει συναγερμός.

Η Βουλή των Κοινοτήτων, κάτω σώμα του κοινοβουλίου, διέκοψε τις εργασίες της, ενώ δεν επιτρέπεται σε κανέναν να εισέλθει στο κτήριο ή να εξέλθει από αυτό.

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι φυγαδεύθηκε με ασφάλεια από το κτήριο, όπως επιβεβαιώνει η Ντάουνινγκ Στριτ.

Την κ. Μέι συνόδευσαν σε ασφαλή τοποθεσία ένοπλοι αστυνομικοί με πολιτική περιβολή.

Οι υγειονομικές αρχές του Λονδίνου καλούν τους πολίτες της βρετανικής πρωτεύουσας να μην καλούν ασθενοφόρο εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ενώ τα νοσοκομεία ζητούν εκτάκτως από το προσωπικό τους να παραμείνει στη θέση του.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς η αστυνομία κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες, δίχως να προσδιορίζεται ο ακριβής αριθμός. Πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία πάντως, μιλούν για τουλάχιστον 12 τραυματίες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top