ΑΓΡΙΑ επίθεση του Ματέο Ρέντσι στον Ντάισελμπλουμ: «Βούλωσέ το και παραιτήσου!»

Ξεσηκωμό έχει προκαλέσει στον Ευρωπαϊκό Νότο η δήλωση του ότι «τα ποτά και οι γυναίκες έφαγαν τα λεφτά στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου»- Πρώτη Ανάρτηση 22-03-2017 13:58

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στον ευρωπαϊκό νότο μετά την περιβόητη δήλωση του Γερούν Ντάισελμπλουμ στη FAZ ότι «τα ποτά και οι γυναίκες έφαγαν τα λεφτά στις ευρωπαϊκές χώρες του νότου».

Πολιτικοί, πρώην και νυν ηγέτες έσπευσαν να τον… «βάλουν» στη θέση του, με τον Ματέο Ρέντσι να δίνει…ρέστα, καθώς με ένα post στο Facebook έβαλε τον επικεφαλής του Eurogroup στη… θέση του:

«Ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, έχασε μια καλή ευκαιρία να το βουλώσει. Σε συνέντευξη που έδωσε σε μια γερμανική εφημερίδα, “παρασύρθηκε” σε ηλίθια αστεία –δεν μπορώ να βρω καλύτερη λέξη- για τις χώρες του Νότου, ξεκικώντας από την Ιταλία και την Ισπανία. Πιστεύω πως άνθρωποι όπως ο Ντάισελμπλουμ, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, δεν του αξίζει να κατέχει τον ρόλο που κατέχει. Καλύτερα να παραιτηθεί, πράττοντας το τόσο για εκείνον όσο και για την αξιοπιστία των ευρωπαϊκών θεσμών. Αν θες να προσβάλλεις την Ιταλία, κάντο στο μπαρ δίπλα στο σπίτι σου και όχι ενώ έχεις θεσμικό ρόλο» ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Ιταλού Πρωθυπουργού που… άστραψε και βρόντηξε.

«ΑΠΕΝΑΝΤΙ» ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ, εξόργισαν και πολλούς ευρωβουλευτές οι οποίοι του επιτέθηκαν κατά την διάρκεια ακρόασης του σε Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου την Τρίτη. Όπως θα δείτε και στο video, ο Ισπανός, οικολόγος, ευρωβουλευτής τον ρώτησε: «Θα απολογηθείτε γι’ αυτό;»

«Όχι, σίγουρα όχι. Αυτό δεν είναι αυτό που είπα» του απάντησε ο Ντάισελμπλουμ και όταν ο Ισπανός τον ρώτησε αν ήθελε να διαβάσει αυτούσια τη δήλωσή του έκανε πως… δεν άκουσε και συνέχισε: «Μου είπαν ότι διαδόθηκε έτσι για κάποιο λόγο στον ισπανικό τύπο». Και συνέχισε την απάντηση του μιλώντας για την… αλληλεγγύη, η οποία έχει και ευθύνες που πρέπει να τηρούνται.

Παρά την άρνησή του, ο Ουρτασούν διάβασε αυτούσια τη δήλωση που έκανε ο Ντάισελμπλουμ, μιλώντας για τις χώρες του Νότου που προτίμησαν να «φάνε» τα λεφτά τους σε γυναίκες και ποτά και μετά να ζητήσουν βοήθεια… Και τον ξαναρώτησε «θα ζητήσετε συγγνώμη;» για να εισπράξει την  ίδια απάντηση με περισσή αλαζονεία

 «Σίγουρα όχι και δεν χρειάζεται να διαβάσετε τη δήλωσή μου, γιατί ξέρω τη δήλωσή μου. Βγήκε από αυτό το στόμα».

«Οι δηλώσεις αυτές είναι αξιοθρήνητες», του απάντησε ο Ισπανός ευρωβουλευτής. «Ίσως είναι αστείο για εσάς, αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι είναι (αστείο)».

«Αυτή η δήλωση είχε στόχο να ξεκαθαρίσει απολύτως τι σημαίνει αλληλεγγύη κατά τη γνώμη μου», επέμεινε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Tέλος, ο Ντάισλεμπλουμ δέχτηκε σφοδρή επίθεση και από έναν άλλο Ισπανό ευρωβουλευτή, τον Γκαμπριέλ Μάτο, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι έχει χάσει «την ουδετερότητά του» και «την αξιοπιστία του».

«Πιστεύω ότι είναι ένα ατυχές σχόλιο», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος. «Αναρωτιέμαι πραγματικά πώς ένας άνθρωπος με τέτοιες απόψεις μπορεί ακόμη να θεωρείται ικανός να είναι πρόεδρος του Eurogroup», είχε επισημάνει ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατικών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Ιταλός Τζιάνι Πιτέλα, εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ήταν «απρεπείς», «σοκαριστικές» και «μεροληπτικές εις βάρος των χωρών του νότου της Ευρώπης».

Ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών, ο Σοσιαλιστής Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ είναι «απολύτως απαράδεκτες», εκτιμώντας ότι «δεν είναι σε θέση να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top