Εναρμονισμένοι στο παραλήρημα οι Τούρκοι: Και ο Τσελίκ λέει πως «δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η συμφωνία για τους πρόσφυγες με την ΕΕ»

Τόνισε μάλιστα ότι «η Τουρκία δεν είναι στρατόπεδο συγκεντρώσεως»

Μετά το κρεσέντο παραληρήματος από τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος απείλησε την Ευρώπη πως θα την «πλημμυρίσει» με μετανάστες, ήρθε και η σειρά του Ομέρ Τσελίκ να εκσφενδονίσει τις δικές του απειλές:

«Η ΕΕ δεν τήρησε καμία υπόσχεσή της, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η συμφωνία επανεισδοχής για τους πρόσφυγες», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Σε δηλώσεις του στο «Α Χαμπέρ»,ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «η Τουρκία όποτε θέλει και με τον τρόπο που θέλει μπορεί να επαναθεωρήσει τη συμφωνία για τους πρόσφυγες και όταν φτάσει η ώρα για την επανεθεώρησή της πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί». Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο και δεν αποτελεί αντίποινα στην κρίση με την Ολλανδία. «Η Τουρκία δεν είναι στρατόπεδο συγκεντρώσεως», είπε.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε για το θέμα της άρσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, ότι αυτό που έχει οριστικοποιηθεί είναι ότι η ΕΕ δεν θα πάρει μια αντικειμενική και δίκαιη. Ανέφερε ότι η Τουρκία εξακολουθεί να βαδίζει προς τον στόχο της ΕΕ αλλά το 2017 είναι σημαντική χρονιά. «Πιστεύουμε ότι τους πρώτους  έξι μήνες αυτής της χρονιά πρέπει να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος ηγετών με την ΕΕ. Πρέπει από την σύνοδο ηγετών να προκύψουν συγκεκριμένες αποφάσεις, ημερολόγιο και σχέδιο δράσης. Έχε μετατραπεί σε πρακτική της ΕΕ να δίνει υπόσχεση και να μην την τηρεί, αυτή η αντίφαση πρέπει να ξεπεραστεί, διαφορετικά οι σχέσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν έτσι», ανέφερε. 

Για την κρίση με την Ολλανδία είπε ότι συζήτησαν πολύ ευρέως αυτό το θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο και τώρα εργάζονται πάνω σε νέα μέτρα. 

Της Άννας Ανδρέου, ανταποκρίτριας του Star στην Κωνσταντινούπολη
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top