ΦΡΙΚΗ στο Μεξικό- Βρέθηκαν 11 σοροί ανθρώπων που είχαν βασανιστεί!

Δράση των καρτέλ ναρκωτικών βλέπουν οι αρχές

ΦΡΙΚΗ στο Μεξικό- Βρέθηκαν 11 σοροί ανθρώπων που είχαν βα

H αστυνομία στην πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, ανακάλυψε τις σορούς 11 ανθρώπων, όπως ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη.

Οι 9 σοροί ανήκουν σε άνδρες και οι 2 σε γυναίκες. Βρέθηκαν στην Μπόκα δελ Ρίο και φαίνεται ότι έχουν βασανιστεί.

Την αποκάλυψη έκανε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μιγκέλ Άνχελ Γιούνες, σε τοπικό ραδιόφωνο. Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε το βράδυ της Τρίτης, όσο περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι γιόρταζαν το καρναβάλι στους δρόμους της πόλης.

«Γίνεται πόλεμος» μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών, είπε χαρακτηριστικά ο Άνχελ Γιούνες.

Οι σοροί ήταν δεμένες χειροπόδαρα, ενώ από κάποιες έλειπαν ρούχα, σύμφωνα με μαρτυρία ενός ρεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου, που μπόρεσε να τις δει.

Η πολιτεία της Βερακρούς βάλλεται καθημερινά από συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά και συγκρούονται μεταξύ τους.

Το καρτέλ των «Σέτας» και το αντίπαλο καρτέλ «Νέα Γενιά» του Χαλίσκο μάχονται για επικράτηση στην Πολιτεία και για έλεγχο των οδών μεταφοράς των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Παράλληλα με τη φριχτή ανακάλυψη, καταγράφηκε και ανταλλαγή πυρών μεταξύ στρατιωτών και φερόμενων ως κακοποιών, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι που μάλλον ανήκαν σε συμμορία και ένας Πεζοναύτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού, Μιγκέλ Άνχελ Οσόριο, ανακοίνωση την Τρίτη ότι στην Πολιτεία της Βερακρούς θα αναπτυχθούν και δυνάμεις της χωροφυλακής για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της δράσης των καρτέλ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top