Για ακόμα μια φορά σοκάρει ο Ντόναλτ Τραμπ, πριν καν κλείσει μια βδομάδα ως Πρόεδρος των ΗΠΑ

Το θέμα αυτή τη φορά ήταν ο εικονικός πνιγμός ως μορφή βασανισμού και η χρήση του.

Ο Τραμπ ήταν ξεκάθαρος: «Απολύτως πιστεύω ότι αποφέρει αποτελέσματα» δήλωσε, όταν το βασανιστήριο αυτό έχει ως σκοπό τη συλλογή πληροφοριών.

Πρόσθεσε, μάλιστα, σε σχετική ερώτηση, ότι θα αναμένει τις συμβουλές των στελεχών της κυβέρνησης του για την χρησιμοποίηση του.

Ξεκαθάρισε, επίσης, στο ABC, ότι θα βασιστεί στις συμβουλές του διευθυντή της CIA, Μάικ Πομπέο, και του υπουργού Άμυνας, Τζέιμς Μάτις, μεταξύ άλλων, για την χρήση της παράνομης αυτής μορφής βασανισμού.

«Αν δεν επιθυμούν να εφαρμόσουν την πρακτική αυτή, δεν θα διαφωνήσω. Αν επιθυμούν να την εφαρμόσουν, τότε θα εργαστώ προς αυτόν το σκοπό. Θέλω να κάνω τα πάντα εντός των ορίων εκείνων που μας επιτρέπονται να κάνουμε, αν κρίνονται νόμιμα… Αν πιστεύω ότι αποφέρει αποτελέσματα; Απολύτως και το πιστεύω», δήλωσε για την πρακτική του εικονικού πνιγμού.

Να σημειώσουμε ότι ο προηγούμενος από τον Τραμπ Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε απαγορεύσει τον εικονικό πνιγμό και άλλες ενισχυμένες τεχνικές ανακρίσεων, που χαρακτηρίζονται ως μέθοδοι βασανιστηρίων από πολλούς βουλευτές και οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων, υπογράφοντας σχετικό εκτελεστικό διάταγμα το 2009.
 

Tags: