ΘΡΗΝΟΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΜΟΣ στην Τουρκία: Κλίμα οδύνης στις πρώτες κηδείες των θυμάτων

Με αίμα και τρόμο βάφτηκε η Πρωτοχρονιά στην Κωνσταντινούπολη

Οι πρώτες κηδείες των θυμάτων του μακελειού

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες από τις πρώτες κηδείες τω θυμάτων του μακελάρη, ο οποίος έβαψε με αίμα την Πρωτοχρονιά, όταν μπήκε στο club Reina της Κωνσταντινούπολης, «θερίζοντας» 39 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 69.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες, οι συγγενείς και οι φίλοι των θυμάτων, συντετριμμένοι δεν μπορούν να πιστέψουν αυτή την συμφορά που τους βρήκε.

Ο πρώτος που κηδεύτηκε είχε το όνομα Ayhan Arik. Ο Arik, οδηγός στο επάγγελμα, μετέφερε τουρίστες και πελάτες στο κλαμπ Reina και το βράδυ του Σαββάτου, φέρεται να διασκέδαζε στο εσωτερικό την ώρα της επίθεσης.

Σύμφωνα με την παράδοση στο Ισλάμ, οι ταφές των νεκρών γίνονται αμέσως και το πολύ μέχρι αύριο αναμένεται να έχουν παραδοθεί όλοι οι σοροί των 39 θυμάτων στις οικογένειές τους.

Νωρίτερα την Κυριακή, συγγενείς, φίλοι και πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα νοσοκομεία, ψάχνοντας τους δικούς τους, ενώ κάποιοι άφησαν κόκκινα γαρύφαλλα κοντά στο σημείο του μακελειού. Η περιοχή φυλάσσεται από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις.

ΑΦΑΝΤΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ

Ο μακελάρης, μετά την ένοπλη επίθεση το έσκασε, με αποτέλεσμα οι Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη του.

Προς το παρόν παραμένει άφαντος, ενώ ο Τούρκος Πρωθυπουργός δίνει τις πληροφορίες για την ταυτότητά του, με το σταγονόμετρο:

«Μερικές λεπτομέρειες έχουν αρχίσει να γίνονται γνωστές, ενώ οι αρχές εργάζονται προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου αποτελέσματος. Η αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφάλειας θα μοιραστούν τις πληροφορίες καθώς αυτές, γίνονται γνωστές από την έρευνα» δήλωσε στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για το ποιος μπορεί να είναι πίσω από την επίθεση.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top