Παπάς έβαλε ΦΩΤΙΑ στην Αγία Τράπεζα σε εκκλησία της Θεσσαλονίκης!

Απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Φωτιά ιερέας

Εντυπωσιακή φωτογραφία από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην  Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, δείχνει τον ιερέα που τελεί την λειτουργία της Ανάστασης να ανάβει τα κεριά του από τη φωτιά που καίει πάνω στην Αγία Τράπεζα, πριν μοιράσει το Άγιο Φως στους πιστούς.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Facebook από σελίδα της εκκλησίας. Στο  μακροσκελές κείμενο που δημοσιεύτηκε αναφέρεται μεταξύ άλλων, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.

Η απίστευτη εικόνα που έχει κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου, μέσω του διαδικτύου, έχει κάνει πολλούς να τρίβουν τα μάτια τους, όπως αναφέρει το seleo.gr.

«Η αγία τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού, έτσι παίρνουμε το Άγιο Φως που έρχεται από τα Ιεροσόλυμα, το βάζουμε στο ναό μας, ψάλλοντας… και στη συνέχεια όταν είναι να βγάλουμε το Άγιο Φώς, βγάζουμε πάνω από την αγία τράπεζα το Ευαγγέλιο... Έτσι όπως βλέπετε, η Αγία τράπεζα είναι άδεια. Τα καλύμματα της Αγίας τράπεζας και ο επιτάφιος που φαίνονται, είναι καλυμμένα με τζάμι, πάνω στο τζάμι ρίχνουμε με προσοχή οινόπνευμα και αμέσως ανάβουμε από το Άγιο Φώς που έχουμε πάρει από τα Ιεροσόλυμα... την Αγία Τράπεζα και από την Αγία τράπεζα ανάβουμε τις λαμπάδες και τις δίνουμε στον κόσμο», εξηγεί μεταξύ άλλων η εκκλησία μέσω Facebook. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top