VIDEO star.gr- Όλη η Ελλάδα υποκλίθηκε στον σπουδαίο Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο

Το στάδιο πλημμύρισε από κόσμο

Πολιτικοί, καλλιτέχνες και απλοί πολίτες υποκλίθηκαν στον  Μίκη Θεοδωράκη στο Καλλιμάρμαρο όπου έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας η συναυλία- αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη.

 

 

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία 1.000 χορωδοί από 30 πόλεις της Ελλάδας σχημάτισαν μία πελώρια χορωδία, η οποία με τη συνοδεία Συμφωνικής Μαντολινάτας απέδωσε μερικά από τα αριστουργήματα του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ την ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση είχε αναλάβει ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης.

 

 

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης  μπορεί να βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο, ήταν ωστόσο ιδιαίτερα ευδιάθετος και απέδειξε για άλλη μία φορά πως είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες μουσικοσυνθέτες.

Στη συναυλία ακούστηκαν αποσπάσματα από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Θεοδωράκης. Μεταξύ άλλων: «Μικρές Κυκλάδες», «Άξιον Εστί», «Επιφάνια», «Όμορφη Πόλη», «Αρχιπέλαγος», «Πολιτεία», «Λιποτάκτες», «Χαιρετισμοί» και «Γειτονιά των Αγγέλων», όλα σε χορωδιακή διασκευή του Παναγή Μπαρμπάτη.

 

 

 

Το «παρών» έδωσαν πολλά πρόσωπα από τον καλλιτεχνικό και πολιτικό χώρο: Ο Σάκης Ρουβάς που έχει ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» παίρνοντας πολύ καλή κριτική από τον Μίκη Θεοδωράκη, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο αγωνιστής της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Β.Μεϊμαράκης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ Π.Λαφαζάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ στο Καλλιμάρμαρο!Όλη η Ελλάδα τραγούδησε για τον Μίκη-Σε αναπηρικό αμαξίδιο ο Θεοδωράκης αλλά η ψυχή του ΧΟΡΟΠΗΔΟΥΣΕ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top