Πώς έζησε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος τη βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ

Στο πλευρό της γερμανικής ομάδας όλος ο πλανήτης

Σοκαρισμένος αλλά ευγνώμων για το γεγονός ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος γλύτωσε σαν από θαύμα από την σφοδρή έκρηξη δήλωσε στο STAR ο πατέρας του διεθνή αμυντικού της Ντόρτμουντ. Μετά το αρχικό σοκ, Γερμανοί και Γάλλοι φίλαθλοι ένωσαν τις φωνές τους, δίνοντας ηχηρή απάντηση στην τρομοκρατία.

«Ήταν τυχεροί σε αυτό που συνέβη, γιατί τύχη το αποκάλεσε ο Σωκράτης με αυτήν την έκρηξη που έγινε. Μπορούσαν τα πράγματα να ήταν πολύ, πολύ χειρότερα και φθηνά την γλύτωσαν».

Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Χαράλαμπος Παπασταθόπoυλος, πατέρας του Έλληνα αμυντικού της Ντόρτμουντ, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, τις τρομακτικές στιγμές που έζησε ο γιος του, με την έκρηξη της βόμβας που έπληξε το λεωφορείο της γερμανικής ομάδας.

«Είμαστε καλά στην υγεία μας σωματικά, αλλά όχι ψυχολογικά. Είμαστε φοβισμένοι και σοκαρισμένοι. Είναι δύσκολη η κατάσταση» δήλωσε ο Έλληνας Αμυντικός, αμέσως μετά την επίθεση.

 

O Σωκράτης επικοινώνησε αμέσως μετά την έκρηξη με την οικογένεια του, για να τους καθησυχάσει και περιέγραψε στον πατέρα του πώς σώθηκαν σαν από θαύμα.

«Ο πρώτος λόγος που σώθηκαν είναι ότι υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα, που λειτούργησαν σαν ανάχωμα του ωστικού κύματος, και μετά το λεωφορείο, το οποίο ήταν με ειδικές προδιαγραφές, με τριπλά τζάμια τα οποία τους έσωσαν» περιγράφει ο κος Παπασταθόπουλος.

Συγκλονισμένος από το γεγονός δήλωσε και ο πρώην συμπαίκτης του Σωκράτη στην εθνική ομάδα, Γιώργος Καραγκούνης:

«Οσο γι' αυτό που έγινε χθες, πραγματικά είναι πολύ άσχημο, ευτυχώς δεν έγινε τίποτα παραπάνω και ελπίζουμε να περιοριστεί εδώ όλα αυτό που έχει γίνει και να μη συνεχιστεί».

Ηχηρή απάντηση στους τρομοκράτες

Χθες, Μ. Τρίτη, λίγη ώρα μετά την έκρηξη, οι φίλαθλοι της Μονακό και της Ντόρτμουντ έδωσαν ηχηρή απάντηση στην τρομοκρατία.

Οι φίλαθλοι των Μονεγάσκων τραγουδούσαν το όνομα της Ντόρτμουντ, εκφράζοντας την συμπαράσταση τους στους Γερμανούς, ενώ οι Βεστφαλοί ανταπέδωσαν, φιλοξενώντας τους στα σπίτια τους για το επιπλέον βράδυ που θα έπρεπε να μείνουν στην Γερμανία

Στο πλευρό της Ντόρτμουντ στάθηκε σύσσωμη η οικογένεια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχές μας στον Μαρκ Μπάρτρα και στην Ντόρτμουντ» ανέφερε η μεγάλη αντίπαλος των Βεστφαλών στο γερμανικό πρωτάθλημα, Μπάγερν Μοναχου, ενώ ο παίκτης της Μονακό, Ραμαντέλ Φαλκάο, εξέφρασε επίσης τη συμπαράσταση του:

«Λυπάμαι για όλα όσα συνέβησαν. Είμαστε όλοι μια χαρά. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον Μαρκ Μπάρτρα». 

«Σήμερα είμαστε με την Ντόρτμουντ και τον Μπάρτρα. Τίποτα άλλο!» ανέφερε ο αρχηγός της Ρεάλ, Σέρχιο Ράμος, ο οποίος θα αγωνιστεί απόψε, Μ. Τετάρτη, επίσης επί γερμανικού εδάφους, με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι επίσης δρακόντεια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top