Αποδομημένη μηλόπιτα με crumble και μους γιαουρτιού

Μία διαφορετική συνταγή για μηλόπιτα διά χειρός Γιώργου Ρήγα

Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Αν θέλετε να δοκιμάσετε μία διαφορετική συνταγή για μηλόπιτα, ο Γιώργος Ρήγας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία λαχταριστή συνταγή.

Λαχταριστή φθινοπωρινή μηλόπιτα

Αποδομημένη μηλόπιτα με crumble και μους γιαουρτιού

O Γιώργος Ρήγας ανέφερε στην εκπομπή Breakfast@Star πως με αυτή τη συνταγή "έριξε" την κοπέλα του

Ο σεφ ετοίμασε αποδομημένη μηλόπιτα με crumble και μους γιαουρτιού και έδειξε βήμα- βήμα στους τηλεθεατές τη διαδικασία. 

Αποδομημένη μηλόπιτα με crumble και μους γιαουρτιού

Υλικά 

• 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 60 γρ. βούτυρο
• 60 γρ. ζάχαρη καστανή
• ½ κ.γ. κανέλα
• 3 μήλα
• 40 γρ. βούτυρο
• 30 ml λικέρ αμαρέτο
• 1 πρέζα κανέλα
 
Για την Μους γιαουρτιού:
• 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
 • 150 ml κρέμα γάλακτος
• 40 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Αποδομημένη μηλόπιτα με crumble και μους γιαουρτιού
 
Εκτέλεση της Συνταγής

1. Crumble • Προθερμαίνεις φούρνο στους 180°C. • Ανακατεύεις αλεύρι, ζάχαρη και κανέλα. Προσθέτεις το βούτυρο και τρίβεις με τα δάχτυλα μέχρι να γίνει ψιχουλιαστό. • Απλώνεις σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνεις 15–18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνεις να κρυώσει. 2. Μήλα σε φέτες μισοφέγγαρο • Σε τηγάνι λιώνεις το βούτυρο και προσθέτεις τις φέτες μήλου με τη ζάχαρη. Σοτάρεις απαλά, γύριζοντάς τες, μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν. • Σβήνεις με Disaronno, αφήνεις 1–2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κρατάς ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 3. Μους γιαουρτιού • Χτυπάς την κρέμα γάλακτος με ζάχαρη άχνη και βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί. • Ενσωματώνεις απαλά το γιαούρτι με μαρίζ για αφράτη μους.

Δείτε το Breakfast@Star

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top