Συνταγή για αφράτη πίτσα σικελιανική

Tips για να φτιάξεις την πιο αφράτη ζύμη

Μία συνταγή για πίτσα με αφράτη ζύμη, έδωσε ο Σταύρος Βαρθαλίτης στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@star.

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την τέλεια ιδέα για πρωινό γεύμα!

Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μας έδωσε την τέλεια ιδέα για πρωινό γεύμα!

2 εύκολες συνταγές για σπιτική πίτσα - Απολαυστικές και χορταστικές

Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και μας έδειξε πώς να φτιάξουμε  αφράτη πίτσα σικελιανική.

Συνταγή για πίτσα - Πανεύκολη και πεντανόστιμη

Υλικά για τη ζύμη πίτσας

· 500 γρ αλεύρι για pizza τύπου 00
· 6 γρ μαγιά ξηρή
· 60 γρ ελαιόλαδο
· 320 γρ χλιαρό νερό
· 2 κ.γ. κοφτά αλάτι
· 40 γρ. ελαιόλαδο για το ταψί
Υλικά για τη σάλτσα
· 40 γρ. ελαιόλαδο
· 4 σκελίδες σκόρδο
· 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
· 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
· ½ πιπεριά τσίλι ή ½ κ.γ. μπούκοβο
· 800 γρ. ντοματάκια ολόκληρα αποφλοιωμένα σε κονσέρβα
· Αλάτι
· Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για το στήσιμο

· 12 φέτες μοτσαρέλα
· 250 γρ σαλάμι πεπερόνι σε φέτες
· 120 γρ παρμεζάνα τριμμένη στο ψιλό
Εκτέλεση για το ζυμάρι
· Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι για pizza τύπου 00, τη μαγιά αφού την έχουμε ανακατέψει λίγο να σπάσει με το χλιαρό νερό και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε με το γάντζο ελαφρώς και τέλος προσθέτουμε το αλάτι μας. Βάζουμε σε μεσαία ταχύτητα το μίξερ για 7’-10’ να ζυμωθεί το ζυμάρι. Η ζύμη πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
· Ανά τακτά χρονικά διαστήματα βοηθάμε τα τοιχώματα του κάδου ώστε να ανακατευθούν καλά τα υλικά μας με μία μαρίζ.
· Λαδώνουμε ένα ταψί 30*40 και λίγο τα χέρια μας και μεταφέρουμε το ζυμάρι στο ταψί. Με τα χέρια μας πιέζουμε το ζυμάρι ελαφρά έτσι ώστε να ανοίξει σε όση περισσότερη επιφάνεια του ταψιού γίνεται χωρίς απότομες και βίαιες κινήσεις.
· Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 2 ώρες.
· Ανοίγουμε τη μεμβράνη λαδώνουμε ξανά τα χέρια μας και με απαλές κινήσεις κυρίως με τα δάχτυλα πατάμε το ζυμάρι σπρώχνοντας προς τις γωνίες για να γεμίσουμε τα κενά σημεία του ταψιού.
· Κλείνουμε ξανά το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για ένα τελευταίο φούσκωμα για 30’.
Εκτέλεση για τη σάλτσα
· Βάζουμε σε μέτρια φωτιά μία μεσαία κατσαρόλα.
· Προσθέτουμε το ελαιόλαδο το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα ελαφρύ χρώμα.
· Προσθέτουμε τα ντοματάκια , τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και σιγοβράζουμε για περίπου 20’-25′ μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
· Τέλος πατάμε τα ντοματάκια να λιώσουν πλήρως με ένα σύρμα χειρός ή με το εργαλείο που κάνουμε τον πουρέ.
· Αφήνουμε να κρυώσει 30’ τουλάχιστον πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
Εκτέλεση για το στήσιμο
· Προθερμαίνουμε το φούρνο στην μέγιστη θερμοκρασία που φτάνει, στις αντιστάσεις πάνω κάτω με αέρα.
· Αρχικά στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης τη μοτσαρέλα σε φέτες τη μία δίπλα στην άλλη.
· Απλώνουμε τη σάλτσα από πάνω να πάει παντού.
· Τοποθετούμε τις φέτες από το πεπερόνι και τέλος προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη τριμμένη παρμεζάνα.
· Ψήνουμε για 18’, τσεκάροντας πριν τη βγάλουμε ότι το κάτω μέρος του ζυμαριού μας έχει πάρει ωραίο χρώμα και είναι τραγανό και το πάνω αρκετά καβουρδισμένο.
· Βγάζουμε από το φούρνο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
· Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

Δείτε το breakfast@star 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top