Έχεις άγχος κατά τη διάρκεια του φλερτ; Πώς να το αντιμετωπίσεις

Τι να κάνεις για να σπάσεις τον πάγο

Η διαδικασία του φλερτ είναι για μερικούς ανθρώπους το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ενώ άλλοι βασανίζονται διαρκώς από το άγχος μιας πιθανής αποτυχίας, με αποτέλεσμα να μην το απολαμβάνουν. Επειδή όμως με αυτά τα άγχη δεν πάμε πουθενά, να πώς θα τα νικήσετε για να γίνετε flirting experts και να το ζήσετε στο έπακρον.

Κατανοήστε και αποδεχτείτε το άγχος σας

Αναγνωρίστε ότι το να νιώθετε άγχος είναι μια φυσιολογική απάντηση όταν φλερτάρετε και είναι εντελώς ΟΚ να βιώσετε αυτά τα συναισθήματα. Η αποδοχή του άγχους σας μπορεί να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε.

Πάρτε βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε

Κάντε ασκήσεις βαθιάς αναπνοής για να ηρεμήσετε όταν αισθάνεστε άγχος. Εισπνεύστε βαθιά από τη μύτη σας, κρατήστε την για λίγα δευτερόλεπτα και μετά εκπνεύστε αργά από το στόμα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να επιβραδύνει τον καρδιακό σας ρυθμό και να μειώσει τη νευρικότητα που σας αποσυντονίζει.

Πώς να δείξεις στους άλλους πως έχεις αυτοπεποίθηση

Επικεντρωθείτε στο τώρα

Μείνετε στην παρούσα στιγμή αντί να ανησυχείτε για το αποτέλεσμα ή τα πιθανά μελλοντικά σενάρια. Δώστε προσοχή σε αυτά που λέει ο άνθρωπος που σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, διατηρήστε οπτική επαφή και ακούστε ενεργά.

Εξασκηθείτε στη θετική αυτοομιλία

Χρησιμοποιήστε θετικές επιβεβαιώσεις για να χτίσετε αυτοπεποίθηση και να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας την αξία σας. Επαναλάβετε φράσεις όπως «είμαι δυνατός/-ή», «αξίζω» ή «έχω σπουδαία προσόντα να προσφέρω». Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη νοοτροπία σας και να μειώσετε το άγχος.

Σταδιακή έκθεση

Ξεκινήστε φλερτάροντας σε καταστάσεις χαμηλής πίεσης, όπως με φίλους ή σε περιστασιακά περιβάλλοντα. Σταδιακά εκθέστε τον εαυτό σας σε πιο «δύσκολες» καταστάσεις φλερτ, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχάσετε το άγχος με την πάροδο του χρόνου.

Χρησιμοποιήστε χιούμορ και γέλιο

Ενσωματώστε το χιούμορ στις τακτικές φλερτ σας. Το γέλιο και το να κάνετε τον άλλον άνθρωπο να γελάσει μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο άνετα, να δημιουργήσετε μια θετική σύνδεση και να μειώσετε τα αγχώδη συναισθήματα.

Μάθετε από την εμπειρία

Αντί να κατηγορείτε τον εαυτό σας για λάθη ή άβολες στιγμές, δείτε τα ως ευκαιρίες μάθησης. Κάθε εμπειρία μπορεί να σας διδάξει κάτι νέο για τον εαυτό σας και το στυλ του φλερτ σας. Αγκαλιάστε αυτά τα μαθήματα για να βελτιωθείτε με την πάροδο του χρόνου.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top