Tι δείχνει για την ερωτική μας ζωή η χρήση emojis

Ποιοι έχουν καλύτερη ερωτική ζωή;

Σου αρέσει σε κάθε σου συνομιλία στο messenger να χρησιμοποιείς emojis; Μήπως οι φίλοι σου σου λένε πως το έχεις «παρακάνει»;

3 ζώδια θα παντρευτούν το 2022

Κι όμως πρόσφατη έρευνα, που διάβασαν μέσα από το ραδιοφωνικό studio η Ελίνα Παπίλα και ο Γιώργος Καρτελιάς, έδειξε πως όσοι χρησιμοποιούν emojis έχουν καλύτερη ερωτική ζωή.

Πώς όμως κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα; 

Οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν μια έρευνα που τους ρωτούσε αν χρησιμοποιούν emojis, και αν ναι, για «ποιο λόγο το κάνουν».

Εκεί λοιπόν φάνηκε ότι το 38% δεν χρησιμοποιεί ποτέ emojis, το 29% σπανίως, το 28% τακτικά, το 3% τουλάχιστον ένα σε κάθε κείμενο και το 2,5% χρησιμοποιεί περισσότερα από ένα σε κάθε κείμενο. Εδώ λοιπόν φάνηκε ότι οι τελευταίες δύο κατηγορίες, με τη συστηματική χρήση emojis, εμφάνιζαν περισσότερες σεξουαλικές επαφές.

Μπορεί να σου ακούγεται εντελώς τρελό αλλά δεν είναι. 

Οι λόγοι που χρησιμοποιούμε emojis

Οι λόγοι που τα άτομα χρησιμοποιούν emojis ποικίλουν και περιλαμβάνουν την επιθυμία να δίνουν στα μηνύματά τους περισσότερη προσωπικότητα, διευκολύνοντας την έκφραση συναισθημάτων, καθιστώντας την επικοινωνία γρηγορότερη από την πληκτρολόγηση, αλλά και επειδή αποτελεί μια μοντέρνα πρακτική. 

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική επιθεώρηση PLOS ONΕ. 

Δείτε το Breakfast@star 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top