Nιώθεις υπερβολική εξάντληση; Πώς να την αντιμετωπίσεις

Απλοί τρόποι για να νιώσεις περδίκι

Εξάντληση

Burnout λέγεται η κατάσταση της υπερβολικής εξάντλησης, που προέρχεται από την πολλή και συνεχόμενη δουλειά χωρίς την ευκαιρία ξεκούρασης. Μήπως σου θυμίζει κάτι αυτή η κατάσταση; Δικαιολογημένα ναι, αφού με όλα όσα βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, νιώθουμε όλοι πως έχουμε εξαντληθεί.

Ποια ζώδια μπορούν εύκολα από φίλοι να γίνουν εραστές

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι γυναίκες βίωσαν σε πιο έντονο βαθμό το burnout μέσα στο 2020 συγκριτικά με τους άνδρες. Χωρίς να μειώσουμε κανένα άντρα, οι γυναίκες έχουμε να διαχειριστούμε χίλια δύο πράγματα. Έχουμε να μεριμνήσουμε για τη φροντίδα του σπιτιού, για τα παιδιά (όσες έχουν), για τον σύντροφο, για τη δουλειά μας. 

Ψυχραιμία! Ήρθε η ώρα να το αντιμετωπίσεις: 

1. Πήγαινε για περπάτημα έστω και για δέκα λεπτά!

Αυτά τα λίγα λεπτά που θα ξοδέψεις για να κάνεις scroll στο Instagram μόλις γυρίσεις σπίτι, διάθεσέ τα για να πάρεις αέρα και να κάνεις μια βόλτα στα γύρω τετράγωνα. 

2. Βάλε όρια!

Με τον δικό σου τρόπο δείξε στους συναδέλφους σου ότι δεν μπορούν να σε καλούν στις 12 τα μεσάνυχτα, ούτε και να σε φορτώνουν με δουλειά όταν είσαι εκτός γραφείου. Στο κάτω-κάτω χρειάζεται να πάρεις κι εσύ μια ανάσα από την τόση δουλειά και τις υποχρεώσεις.

3. Κάνε κάτι που να σε εμπνέει κάθε μέρα.

Κάνε γυμναστική, ασχολήσου με τον κήπο ή τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί.

4. Βάλε ένα πρόγραμμα στις υποχρεώσεις σου.

Δες τι έχει προτεραιότητα και τι μπορεί να ακολουθήσει. Έτσι δεν θα χάσεις τον μπούσουλα και όλα θα τα έχεις οργανωμένα.


5. Βασίσου σε ανθρώπους που εμπιστεύεσαι.

Αν έχεις κάποιον συνάδελφο με τον οποίο μπορείς να συνεννοηθείς και με τον οποίο έχεις αναπτύξει σχέση εμπιστοσύνης, μπορείς να μοιραστείς πράγματα και αρμοδιότητες. Έτσι, η δουλειά σου θα βγει πιο εύκολα και ανώδυνα.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή: Mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top