Ένα κόλπο για να κάνεις μόνο θετικές σκέψεις

Θα σου πάρει μόνο 12 δευτερόλεπτα

θετικές σκέψεις

Και αυτή είναι μια εποχή που έχουμε ανάγκη τις θετικές σκέψεις περισσότερο από ποτέ.

Ο Δρ Hanson, ιδρυτής του Wellspring Institute for Neuroscience and Contemplative Wisdom και διακεκριμένος συγγραφέας, υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλός μας χρειάζεται μόλις 12 δευτερόλεπτα για να δημιουργήσει νέες συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων.  

Ποιοι παράγοντες στο ωροσκόπιο δείχνουν σχέσεις με διαφορά ηλικίας;

Αν λοιπόν θέλεις να "ξεγελάσεις" τον εγκέφαλό σου ώστε να σκέφτεται πιο θετικά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις νέες νευρικές συνδέσεις μεταξύ μιας εμπειρίας και ενός συναισθήματος.

Πώς το κάνεις λοιπόν αυτό; Όταν νιώθεις λυπημένη, αγχωμένη ή απογοητευμένη, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις τον κανόνα των 12 δευτερολέπτων για να επιστρέψεις σε ένα πιο θετικό μέρος.  

Xώρισες; Πώς να μαζέψεις τα κομμάτια σου για να πας παρακάτω

Για να το κάνεις αυτό, αφιέρωσε τουλάχιστον 12 δευτερόλεπτα και σκέψου μια θετική μνήμη, εικόνα ή σχέση. Σκέψου όλους τους λόγους για τους οποίους ο εγκέφαλός σου χαρακτηρίζει αυτή τη μνήμη, την εικόνα ή τη σχέση ως κάτι καλό. Συνέχισε το ίδιο κάθε φορά που αισθάνεσαι άγχος ή βρεθείς σε ένα αρνητικό περιβάλλον. Με την πάροδο του χρόνου, ο εγκέφαλός σου θα εκπαιδευτεί να κοιτάζει τη φωτεινή πλευρά, αντί να εστιάζει στην αρνητικότητα της στιγμής.  

Επιμέλεια: Mylife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top