Mπιμπερό: Τέσσερα λάθη που κάνεις και πρέπει να τα σταματήσεις

Κάποιες συμβουλές που πρέπει να απορρίπτεις

μπιμπερό-λάθη

Πέρα από την πιπίλα, ένα αρκετά δημοφιλές βρεφικό αντικείμενο είναι το μπιμπερό. Τι ισχύει όμως και τι όχι; Ποιες συμβουλές πρέπει να ακούσεις και ποιες να απορρίψεις;

Συγκεντρώσαμε μερικούς μύθους γύρω από το μπιμπερό και σου τους παρουσιάζουμε: 

Πέντε τρόποι για να καταλαβαίνεις καλύτερα το παιδί σου

Δεν μπορείς να συνδυάσεις μπιμπερό και θηλασμό

 Αποτελεί ένα από τα πιο συχνά διλήμματα κάθε νέας μαμάς. Παρ’ όλα αυτά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξεις κάτι από τα δύο. Σε καμία περίπτωση. Στην πραγματικότητα, αν το καλοσκεφτείς πολλά μωρά τρέφονται και με τους δύο τρόπους, άλλοτε θηλάζοντας και άλλοτε πίνοντας γάλα σκόνη σε μπιμπερό. Μάλιστα, το πλεονέκτημα σε αυτή την περίπτωση είναι πως από την μία εξασφαλίζουν όλα τα οφέλη του μητρικού θηλασμού, όπως τα αντισώματα και τα θρεπτικά στοιχεία, ενώ παράλληλα συμπληρώνουν ότι τους λείπει μέσω της φόρμουλας.

Κάθε φορά που χρησιμοποιείς το μπιμπερό, πρέπει να το αποστειρώνεις μετά.

Μήπως μπορείς απλά να το καθαρίζεις καλά με ζεστό νερό και σαπούνι; Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, αυτό αρκεί. Είναι άκρως αποτελεσματικό και οικονομικό. Πρόσεξε, όμως! Αυτό δεν σημαίνει ότι την πρώτη φορά που θα αγοράσεις το μπιμπερό του, δεν θα το αποστειρώσεις σε υπερθετικό βαθμό. Κάθε άλλο. 

Το καθάρισμα του μπιμπερό μοιάζει με…δύσκολο

Πώς θα μπορούσε ένα μπουκάλι, όπως το μπιμπερό, να ενέχει περισσότερο κόπο στο πλύσιμό του από ένα ποτήρι ή ένα βάζο; Ιδού η απορία (και η απάντηση σου). Μείνει ήρεμη. Στην αγορά, μπορείς να βρεις ειδικές βούρτσες με μακριά λαβή και μακρόστενη τρίχα που καθαρίζουν ακόμη και τα πιο δυσπρόσιτα σημεία του μπουκαλιού, αλλά και μικρά βουρτσάκια για το πάνω μέρος και εκείνες τις περιοχές που τα υπολείμματα δεν θέλουν να εξαφανιστούν. Μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, λίγο τρίψιμο και 10 λεπτά από το χρόνο σου αρκούν.

Θέλεις το παιδί σου να αγαπήσει το διάβασμα; Ακολούθησε αυτά τα tips

Όλα τα μπιμπερό ταιριάζουν σε όλα τα μωρά.

Μπορεί να φαίνονται ίδια, όμως, κράτησε στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι όλα τα μπουκάλια δεν είναι κατασκευασμένα με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια υλικά, ούτε ότι γεννούν τις ίδιες αντιδράσεις σε κάθε μωρό. Για αυτό, ακόμα και όταν προσπαθείς πολύ, το μωρό σου με το καινούργιο του μπιμπερό δεν λέει να εναρμονιστεί.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top