Πώς να διαχειριστείς την απιστία

Τη δική σου, όχι του συντρόφου σου

Απιστία

Λίγο-πολύ, όλες έχουμε σκεφτεί πώς θα αντιδρούσαμε στο υποθετικό σενάριο εάν μαθαίναμε ότι ο σύντροφός μας, μας έχει κερατώσει. Σχεδόν ποτέ καμία δεν έχει σκεφτεί πως θα διαχειριστεί εάν η ίδια απατήσει τον σύντροφό της, γιατί όλες έχουμε την ψευδαίσθηση πως δεν είμαστε ικανές για κάτι τέτοιο. Ποτέ όμως κανένας δεν μπορεί να είναι απόλυτα σίγουρος, ακόμη και για τον ίδιο του τον εαυτό, αφού δεν μπορείς να προδιαγράψεις πώς θα λειτουργήσεις κάτω από κάποιες συνθήκες. Άρα, μην προδικάζεις τίποτα.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις απιστήσει, τα πιο κάτω βήματα θα σε βοηθήσουν στο να το διαχειριστείς καλύτερα 

Αποδέξου την πράξη σου 

Αυτό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα. Σίγουρα, για να απιστήσεις, κάτι σε οδήγησε σε αυτό και σε μια σχέση δεν φταίει ποτέ μόνο ο ένας. Ωστόσο, μην επιρρίψεις ευθύνες στον σύντροφό σου. Να είσαι ειλικρινής απέναντι στον εαυτό σου. Ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, όσο και αν μετάνιωσες για την πράξη σου. Το θέμα είναι πώς προχωράς από εδώ και πέρα. 

Αποφάσισε αν θα το αποκαλύψεις 

Το δίκαιο είναι να το αποκαλύψεις. Όχι μόνο για τον σύντροφό σου, αλλά και για σένα την ίδια. Αλλιώς, λες ψέματα στον ίδιο σου τον εαυτό σου. Ωστόσο, η απόφαση είναι καθαρά δική σου. Εκείνο που πρέπει να αναλογιστείς προτού καταλήξεις, είναι αν μπορείς να ζεις λέγοντας ψέματα και αν μπορείς να διαχειριστείς τις ενοχές, ή αν αυτές στο τέλος, θα κάνουν μεγαλύτερο κακό στη σχέση σου απ' το να πεις την αλήθεια.

Απιστία: Οι λόγοι που παραβιάζουμε την 7η εντολή! 

Απιστία: Αποφάσισες να τον/την συγχωρέσεις; Tι πρέπει να ξέρεις

Αν ομολογήσεις την απιστία, κάνε το με τρόπο

Ποτέ δεν είναι εύκολο για κανέναν να ξεστομίσει κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα. Και κυρίως να είσαι έτοιμη να μιλήσεις με ειλικρίνεια, χωρίς υπεκφυγές. Από τη στιγμή που αποφάσισες να πάρεις αυτόν τον δρόμο, το αξίζει τόσο ο σύντροφός σου, όσο και η σχέση σου. Μην πεις ψέματα για να ωραιοποιήσεις την κατάσταση και για να τον κάνεις στιγμαία να αισθανθεί καλύτερα. Αν δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να απολογηθείς, όσο σκληρό και αν φαίνεται, μην το κάνεις. Μόνο αν εννοείς πραγματικά τη συγνώμη, να την πεις. 

Αποφάσισε αν η σχέση σου έχει μέλλον 

Ανεξάρτητα από την αντίδρασή σου του συντρόφου σου, πρέπει εσύ πρώτα προτού του μιλήσεις να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θες. Αν πραγματικά μετάνιωσες, ήταν ένα λάθος και πιστεύεις ότι αξίζει να παλέψεις για τη σχέση σου, τότε να το κάνεις.

Πηγή: mylife.com.cy

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top