Στο παρά 5 να πεις αντίο στο αφεντικό σου

Ο λόγος που σε ωθεί στη μεγάλη έξοδο

εργασία

Ξέρω, αυτή τη στιγμή γελάς για το «ο λόγος». Προφανώς και όταν έχεις φτάσει οριακά στη δουλειά σου, ο λόγος δεν είναι μόνο ένας. 

Και μπορεί αυτή την ίδια στιγμή να γελάς από τα νεύρα σου. Γιατί έξω ο ήλιος λάμπει και μέσα στο γραφείο επικρατεί τρομερή παγωμάρα. 

Βαρυγκομάς κάθε πρωί ξεκινώντας, βαριανασαίνεις με το που φτάνεις, και όταν έρχεται η ώρα να φύγεις από τη δουλειά έχεις ήδη χάσει το χρώμα σου.

Τι μπορεί να φταίει για αυτή την αρρωστημένη κατάσταση; Ο χαμηλός μισθός; Οι υπερβολικές ώρες εργασίας; Οι άθλιες εγκαταστάσεις; Η απόσταση της δουλειάς από το σπίτι σου;

Οι ειδικοί λένε ότι οι πραγματικές ενδείξεις που αποδεικνύουν πως είσαι έτοιμη να παραιτηθείς είναι δύο. 

1. Δεν παίρνεις την παραμικρή ικανοποίηση από τη δουλειά σου. 
Η αιτία αυτού; Το κακό κλίμα, οι δύσκολες συνεργασίες, η έντονη δυσαρέσκεια των περισσοτέρων υπαλλήλων, γνωστά θέματα στις περισσότερες από εμάς.

2. Έχεις πάθει ένα γερό κάψιμο εγκεφάλου, το γνωστό burnout syndrome. 
Είναι αστείο να σου μιλήσω για την αιτία του, καθώς μετά από τόσες υπερωρίες, τόση δουλειά υπό πίεση, και ουδεμία στιγμή για σένα και την οικογένειά σου, μάλλον θα έπρεπε να περιμένεις ότι ο οργανισμός σου θα τα παίξει.  

Όσο για την τελεσίδικη απόφαση, προσωπικά τη θεωρώ μονόδρομο. Σου προτείνω όμως να λειτουργήσεις ψύχραιμα ζητώντας 1-2 ημέρες άδειας, έτσι ώστε να πάρεις μια ανάσα, αλλά και μια σχετικά απόσταση από τα πράγματα και να σκεφτείς πώς θα δράσεις/αντιδράσεις.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: allyou

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top