3 θέματα για ξεκαθάρισμα πριν συγκατοικήσεις

Για να σε πάρει η μεταφορική, όχι ασθενοφόρο

ζευγάρι

Δεν ξέρω τι παίζει με το θέμα της συγκατοίκησης τα τελευταία χρόνια. Νομίζω όμως ότι αν είσαι νεαρής ηλικίας, δεν είναι και ευκολάκι να πιάσεις ένα δικό σου σπίτι, ακόμα κι αν τα έξοδα μοιράζονται. 

Αν το δεις καθαρά οικονομικά, καλύτερα να το βάλεις το στεφάνι (ή την υπογραφή στο δημαρχείο), για να το κάνεις και πιο επίσημο, μήπως και τσοντάρει και η θεία στο χωριό και εκείνος ο έχει-τον-τρόπο-του ξάδερφος της μάνας σου.

Αν το δεις συναισθηματικά, που έτσι πρέπει να το δεις, πριν πρωταγωνιστείτε σε αυτή την γκράντε υπερπαραγωγή που λέγεται Γάμος, δεν πρέπει να γίνει μια πρόβα τζενεράλε; 

Γιατί, ξέρεις, σε αυτές τις πρόβες βγαίνουν όλες οι ελλείψεις, οι παρατυπίες, το δέσιμο της ομάδας, τα αντανακλαστικά της παραγωγής... Και αυτές δείχνουν εάν το έργο θα έχει επιτυχία. 

Για να αυξήσεις τις πιθανότητες ενός sold out γάμου, και πριν ακόμα μαζέψετε πράγματα και αναμνήσεις στις κούτες της μεταφορικής, ξεκαθάρισε με τον σύντροφό σου τα εξής θέματα:

1. Το οικονομικό
Νοίκι, κοινόχρηστα, λογαριασμοί, οικιακός εξοπλισμός, μαστόρια, ναι, ναι, θα είναι αρκετούτσικα. Βάλτε τα κάτω, υπολογίστε και κάτι παραπάνω και πορευτείτε εν ειρήνη.

2. Τα οικιακά
Ρούχα, πιάτα, καθάρισμα, γενικές, ποιος θα κάνει τι; Κυρίως εάν δουλεύετε πολύ και οι δύο, είναι πολύ πιθανό το σενάριο να συγκατοικήσετε με αράχνες και κατσαρίδες.

3. Τα κλειδιά
Πέρα από αυτά που θα έχετε οι δυο σας, ποιος άλλος θα έχει κλειδιά του σπιτιού; Πολύ, πολύ βασικό να ξέρετε ποιος μπορεί να μπαινοβγαίνει ανά πάσα στιγμή στον προσωπικό σας χώρο. Φίλοι, αδέρφια, μανάδες, πεθερές, ή απλά κανείς από όλους αυτούς; 

 Πηγή: allyou

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top