Ποια είναι τελικά η σωστή ηλικία να παντρευτείς;

Τι λένε οι μανάδες και τι οι ειδικοί

Ηλικία Γάμου

Στα 20 ούτε που το σκέφτεσαι. Ο γάμος είναι μια προοπτική πολύ μακρινή, μην σου πω ότι νιώθεις και έναν οίκτο όταν βλέπεις παντρεμένους με παιδιά. 

Και ενώ εκείνοι σου λένε, άστο, βρε παιδί μου, πού θες να μπλέξεις, με το που πλησιάζουν τα 30 σε πιάνει μια μικρή ανησυχία. Δηλαδή και να μην σε πιάσει, έχεις τη μάνα σου να στο θυμίζει και όλο σου το σόι να σου εύχεται «και στα δικά σου» με τόνους υπονοούμενα στους γάμους που πηγαίνεις ως καλεσμένη. 

Οι ειδικοί πάλι υποστηρίζουν ότι εάν παντρευτείς μεταξύ 28 και 32 ετών μειώνεις τις πιθανότητες να πάρεις διαζύγιο. Δηλαδή, δεν σου λέει ότι θα ζήσεις ευτυχισμένη για πάντα, μην μπερδεύεσαι. 

Δεν ξέρω εάν ισχύει το γνωστό «ή μικρός μικρός παντρέψου». Ουσιαστικά, είμαι κατά του να παντρευτείς μικρή. Από την άλλη, ποια είμαι εγώ που θα κάτσεις να ακούσεις; Εδώ δεν ακούς τη μάνα σου, συγγνώμη κιόλας. 

Για να λέμε την αλήθεια, μην ακούς κανέναν. Άκου την καρδιά σου. Εάν έχεις μια όμορφη και ισορροπημένη σχέση, θα νιώσεις πότε είναι η στιγμή να κάνεις το επόμενο βήμα. Όλα τα άλλα είναι να ΄χαμε να λέγαμε. 

Συντάκτης : Αλεξάνδρα Παπαδάκη
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top