Θα γίνει καλός μπαμπάς;

Τι καταλαβαίνεις όταν μένεις έγκυος

εγκυμοσύνη

Από τη στιγμή που είδες το τεστ εγκυμοσύνης, όλα άλλαξαν στη ζωή σου. Το σώμα σου, οι προτεραιότητές σου, οι αντοχές σου. 
Μήπως άλλαξε και ο σύντροφός σου; Μπορεί μια τόσο ιδιαίτερη περίοδος, όπως αυτή της κύησης, να σε κάνει να καταλάβεις καλύτερα τον άντρα που αγαπάς; Φυσικά και ναι.

Ακριβώς επειδή αυτή τη περίοδος είναι κάτι πρωτόγνωρο και για τους δυο σας, μπορεί να αποκαλύψει:

1. Την αντοχή και την ανοχή του σε ό,τι έχει να κάνει με γιατρούς, νοσοκομεία, αίμα, και φυσικά με την εμπειρία ενός φυσιολογικού τοκετού. 
2. Εάν θα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου όταν έρθει το παιδί. Γιατί τώρα ούτε που καταλαβαίνει όταν τα βράδια βαρυγκομάς από τη δυσπεψία ή τους πόνους στη μέση. 
3. Εάν θα βοηθάει με πρακτικά θέματα του σπιτιού. Γιατί και τώρα χρειάζεσαι βοήθεια, πχ για να σηκώσεις μια λεκάνη γεμάτη ρούχα ή να κουβαλήσεις σακούλες του σούπερ μάρκετ. Σε βοηθάει; Τα κάνει μόνος του; Ή μήπως απλά δεν ξέρει τι τραβάς; 
4. Πώς ήταν ως παιδί. Γιατί όταν γινόμαστε γονείς όλοι ανακαλούμε τις παιδικές μας μνήμες και τα τραύματα αυτής της ευαίσθητης ηλικίας. Επί της ευκαιρίας, θα καταλάβεις και τι τύπος είναι πραγματικά η πεθερά σου. Χρήσιμα μαθήματα που θα χρειαστούν στην ανατροφή του παιδιού.
5. Πόσο απεριόριστη είναι η αγάπη του. Πώς σε βλέπει τώρα που η κοιλιά σου μεγαλώνει και το σώμα σου αλλάζει; Πώς σε αντιμετωπίζει τώρα που ετοιμάζεστε να υποδεχτείτε το μωράκι σας; 

Εάν βρεις λίγο χρόνο μεταξύ πρωινής ναυτίας, δυσκοιλιότητας και ψυχολογικών μεταπτώσεων, αξίζει να ασχοληθείς λίγο και με τον πατέρα του παιδιού σου.  

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή:allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top