Κι όμως, τα μωρά κλαίνε ανάλογα με την εθνικότητα

Γιατί στη Βρετανία «κλαίνε» και οι μαμάδες;

μωρό που κλαίει

Είχες σκεφτεί ποτέ ότι ένα μωρό στην Ιαπωνία δεν διαφέρει μόνο στο σχήμα των ματιών από ένα μωρό στην Βρετανία αλλά και στις ώρες του κλάματος που κάνει καθημερινά; Τι μαθαίνουμε από τις έρευνες!

Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, μελέτησαν 8.700 μωρά και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα μωρά δεν κλαίνε το ίδιο σε όλες τις χώρες. 

Τα πιο κλαψιάρικα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κούνια τους στη Βρετανία, στον Καναδά, στην Ιταλία και στην Ολλανδία, ενώ τα πιο ήσυχα κατοικούν στη Δανία, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία.

Τα υψηλότερα επίπεδα κολικών -κλάματος για πάνω από 3 ώρες τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα (μόνο αν το έχεις ζήσει ξέρεις πόσο βασανιστικό είναι, και για το μωρό και για τη μαμά) έχουν τα μωρά στη Βρετανία ενώ τα χαμηλότερα στη Δανία.

Επιπλέον, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά ανά τον κόσμο κλαίνε κατά μέσο όρο περίπου 2 ώρες τη μέρα, κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Μπορεί όμως ένα μωράκι να κλαίει μόλις μισή ώρα ενώ κάποιο άλλο πάνω από 5 ώρες!

Και ποια περίοδος είναι η πλέον κλαψιάρικη;
Τα μωρά φθάνουν στο αποκορύφωμα του κλάματος (2 ώρες και 15 λεπτά) την 6η εβδομάδα, ενώ έως τη 12η εβδομάδα το κλάμα μειώνεται στη 1 ώρα και 10 λεπτά τη μέρα. 

Αν γέννησες πρόσφατα, υπομονή. Κλάμα είναι, θα περάσει.

 

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Παπαδάκη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top