Συγκατοίκηση: Πόσο καλό κάνει στη σχέση;

Ζώντας με τον άλλον μπορεί να είναι ένα μεγάλο μάθημα

Ζευγάρι σε σπίτι

Παλιά αφήναμε να περάσουν μερικά χρόνια στη σχέση πριν περάσουμε στην επόμενη πίστα δέσμευσης, την συγκατοίκηση με τον αγαπημένο μας. Και όταν ερχόταν η ώρα, κουβαλάγαμε τις κούτες.

Τώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης η πίστα αυτή φτάνει πολύ πιο γρήγορα. Γιατί να μην μοιραζόμαστε τα έξοδα, αφού αγαπιόμαστε; 
Μήπως όμως η πρόωρη συγκατοίκηση είναι μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί και να διαλύσει σε κομμάτια τη σχέση σου;

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, δεν υπάρχει ουσιαστικά συσχέτιση μεταξύ συγκατοίκησης και διαζυγίου στην πορεία. 

Τι μπορεί όμως να αποτελέσει αγκάθι σε αυτή την απόφαση, που θα πρέπει να είναι χαρά για κάθε ζευγάρι;

- Η ηλικία παίζει μεγάλο ρόλο, λένε οι επιστήμονες. Δεν έχει δηλαδή σημασία το εάν θα συγκατοικήσεις αλλά πόσο ώριμος είσαι να το κάνεις. Καμιά φορά βέβαια η ωριμότητα δεν είναι συνώνυμη της ηλικίας, να το πούμε και αυτό. 

- Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι το εάν το ζευγάρι με το που θα μείνει μαζί θα αρχίσει να συμπεριφέρεται σαν παντρεμένο. Να θεωρήσει δηλαδή ο ένας τον άλλον δεδομένο, το οποίο αρκεί για να επιφέρει τη ρουτίνα, και κατά συνέπεια το σπάσιμο του γυαλιού. 

Σε κάθε περίπτωση, η συγκατοίκηση μπορεί να αναδείξει τα θετικά σημεία μιας σχέσης αλλά και να αποκαλύψει τα πιο γκρίζα. Την αλήθεια με λίγα λόγια, την οποία χρειάζεται το ζευγάρι για να αποφασίσει εάν θα παραμείνει μαζί για πάντα.
 

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top