Mήπως τα νύχια σου χρειάζονται διάλειμμα από το ημιμόνιμο μανικιούρ;

Μία εβδομάδα τον μήνα, επιβάλλεται

νύχια

Καταλαβαίνω πως περιμένεις πως και πως να δοκιμάσεις όλα τα νέα nail art του φθινοπώρου... Μήπως όμως είναι η στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από τα βερνίκια νυχιών ή τα τεχνητά νύχια πριν υποκύψεις στις τάσεις της νέας σεζόν;

Το άγχος γερνάει την επιδερμίδα- Πώς να την προστατεύσεις

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν σημάδια που μάς αποκαλύπτουν αν τα νύχια μας ''διψούν'' για λίγη ελευθερία.

Πώς θα το καταλάβεις;

1. Παρατήρησε το δέρμα γύρω από τα νύχια.

Αν είναι αφυδατωμένο και οι παρανυχίδες είναι πιο σκληρές απ’ ότι συνήθως σημαίνει πως έχεις ταλαιπωρήσει τόσο την περιοχή όσο και τα νύχια.

2. Τα λευκά σημάδια πάνω στα νύχια είναι επίσης μια ένδειξη 

3. Το σπάσιμο ή το ξεφλούδισμα των νυχιών.

Τι πρέπει να κάνεις; Απόφυγε να τα λιμάρεις ή να απομακρύνεις παρανυχίδες και πετσάκια μόνη σου. Άσε την ειδικό αν το κάνει. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όμως καλό είναι να αφήνεις τουλάχιστο μια εβδομάδα τον μήνα τα νύχια σου να αναπνεύσουν για να αποφύγεις την ανεπανόρθωτη ζημιά. Βέβαια εξαρτάται από την κατάσταση των νυχιών σου και τη ζημιά που έχουν υποστεί.

Μεγάλο ρόλο παίζει και ο τρόπος αφαίρεσης του βερνικιού ή των τεχνητών. Ο τροχός επιβαρύνει περισσότερο από το ασετόν το οποίο όμως ξηραίνει τα νύχια.

Μεταξύ των δύο ραντεβού φρόντισε να ενυδατώνεις συχνά τα νύχια σου με μια κρέμα ή ένα ορό για τα νύχια και τη γύρω περιοχή κάνοντας απαλό μασάζ. Τα έλαια είναι επίσης τέλεια μια και είναι πλούσια σε βιταμίνες και φυσικά συστατικά που θρέφουν. Παράλληλα μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα με biotin που βοηθούν στη σωστή ανάπτυξη αλλά και την ενδυνάμωση των νυχιών.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top