Θέλεις δέρμα λαμπερό και ενυδατωμένο; Δοκίμασε αυτές τις σπιτικές μάσκες

Μπορείς να τις φτιάξεις εύκολα και γρήγορα

σπιτικές μάσκες προσώπου

Γνωρίζω πολύ καλά πως η κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, αυτό λοιπόν σημαίνει ότι χρειάζεται διαφορετική φροντίδα αλλά και διαφορετική αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος, είτε αυτό είναι ακμή είτε ξηροδερμία είτε το οτιδήποτε άλλο. Το πρόσωπο μας είναι ο πυρήνας μας, ότι κι αν κάνουμε κρεμόμαστε από αυτό, δίνει ζωή στον ίδιο μας τον εαυτό αλλά και στους ανθρώπους γύρω μας.

Γι’ αυτό σημαντικό είναι να το φροντίζουμε με κάθε τρόπο, να το καθαρίζουμε με απαλές κινήσεις πρωί-βράδυ, να τρεφόμαστε σωστά γιατί όσο πιο καθαρές τροφές  επιλέγουμε τόσο πιο καθαρό και υγιές πρόσωπο θα έχουμε. Εκτός όμως από αυτά καλό είναι 2-3 φόρες την εβδομάδα να τοποθετούμε στο πρόσωπο μας μάσκες, οι οποίες βοηθούν στην πιο γρήγορη εξάλειψη θεμάτων που πολύ πιθανόν να έχουμε. Παρακάτω θα δούμε τρεις εύκολες και γρήγορες σπιτικές μάσκες προσώπου!

Tips για να προστατεύσετε τα βαμμένα σας μαλλιά

1. Φυσική μάσκα προσώπου για την ακμή

Ιδιότητες υλικών 

Μια από τις πιο απλές και καλύτερες μάσκες κατά της ακμής και αυτό χάρης των βασικών συστατικών που παρέχει. Πιο συγκεκριμένα, το γιαούρτι περιέχει πολύτιμα προβιοτικά που με την αντιβακτηριδιακή και την αντιμυκητιασική τους δράση καταπολεμούν την ακμή. Από την άλλη μεριά, η κανέλα έχει χονδροειδείς κόκκους και ίνες που βοηθούν στην απολέπιση του προσώπου. Ενώ το τελευταίο συστατικό το μέλι προσφέρει ενυδάτωση και βαθύ καθαρισμό.

Υλικά


•    2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
•    2 κουταλιές της σούπας μέλι
•    1 κουταλιά της σούπας κανέλα

Φτιάξτε την πιο δροσιστική μάσκα προσώπου από αγγούρι

Τρόπος παρασκευής


Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν . Στη συνέχεια απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας για 20 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

2. Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης: Ιδιότητες υλικών


Η μάσκα αυτή προσφέρει τεράστια ενυδάτωση στο πρόσωπο γιατί περιέχει μέσα αβοκάντο το οποίο φημίζεται για την ελαστικότητα και την θρεπτικότητα που δίνει στην επιδερμίδα, καθώς και το γιαούρτι και το μέλι για τις ενυδατικές και μαλακτικές τους ιδιότητες.

Υλικά

•    1/2 αβοκάντο
•    1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
•    1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

Τρόπος παρασκευής


Λιώστε το αβοκάντο και μετά βάλτε το σε ένα μπολ μαζί με το γιαούρτι και το μέλι, ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν, βέβαια για καλύτερο αποτέλεσμα βάλτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ. Μετά τοποθετήστε το στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Braids: Το απόλυτο hairstyle look του καλοκαιρού

3. Μάσκα αναζωογόνησης και τόνωσης

Ιδιότητες υλικών

Το λεμόνι, η ζάχαρη και το ελαιόλαδο θα ξυπνήσουν την κουρασμένη επιδερμίδα σας, θα την τονώσουν, θα απομακρύνουν από αυτήν τα νεκρά κύτταρα και θα της προσφέρουν λάμψη.

Υλικά


•    Χυμό από ένα λεμόνι
•    2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
•    1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Πώς να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση στο μολύβι των φρυδιών σου

Τρόπος παρασκευής


Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα υλικά όλα μαζί, απλώστε το μείγμα στην επιδερμίδα σας, κρατήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Τέλος, ελπίζω να σας βοηθήσουν, να δώσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην επιδερμίδα σας και να σας γεμίσουν απίστευτη αυτοπεποίθηση, γιατί ως γνωστών μια καθαρή επιδερμίδα προσφέρει πολλά θετικά οφέλη και στην διάθεση μας!

Συντάκτης:  Ρενάλντα Καρίνα 

Πηγή: https://renaldakarina.com/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top