Marilyn Monroe: 5 κορυφαία beauty tips που ποτέ δεν παρέλειπε

Μια γυναίκα που πάντα απασχολούσε, σε κάθε της βήμα και στιγμή

Η εμβληματική ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε (Marilyn Monroe) γεννήθηκε με το όνομα Νόρμα Τζιν Μόρτενσον την 1η Ιουνίου του 1926 στο Γενικό Νοσοκομείο του Λος Άντζελες. 

Τα πρότυπα ομορφιάς με την πάροδο των χρόνων είναι λογικό να αλλάζουν. Ωστόσο όσα χρόνια και αν περάσουν θα υπάρχουν πάντα icons, που έχουν αφήσει το στίγμα τους ανεξίτηλο και εξακολουθούν ως σήμερα να αποτελούν πρότυπο ομορφιάς και έμπνευσης. Μια από αυτές είναι και η Marilyn Monroe, η ξανθιά καλλονή που κάθε άντρας της εποχής της ήθελε να έχει στο πλευρό του.

Στο «σφυρί» η φωτογραφική μηχανή που αποτύπωσε τη Monroe πριν πεθάνει

Marilyn Monroe beauty tips

Μια γυναίκα που πάντα απασχολούσε, σε κάθε της βήμα και στιγμή. Κατάφερε να επηρεάσει ολόκληρο τον πλανήτη με την ομορφιά της και να λάμψει χάρη στην αυτοπεποίθηση της. Εκτός όμως από την προσωπικότητα της, που την έκανε να ξεχωρίσει, είχε κάποια βασικά μυστικά ομορφιάς, τα οποία σχεδόν ποτέ δεν παρέλειπε. 


Marilyn Monroe - Joe DiMaggio: 9 μήνες παθιασμένου έρωτα, ζήλειας και βίας

Αρχικά πάντα και παντού φορούσε άρωμα. Και πιο συγκεκριμένα το Chanel No.5. Άλλωστε τα λόγια της, πως όταν κοιμάται φορά μόνο κάποιες σταγόνες από το Chanel No.5, έμελλε να μείνουν στην ιστορία.

Ήταν ιδιαίτερα προσεκτική με τον ήλιο και απέφευγε την έκθεση σε αυτόν προκειμένου να διατηρήσει αναλλοίωτο το λευκό της δέρμα αφού όπως θεωρούσε ταίριαζε περισσότερο με τον ξανθό των μαλλιών της.

Έκανε τακτικά αφρόλουτρα στα οποία πρόσθετε γάλα και ελαιόλαδο. Το γάλα εκτός από το ότι περιέχει βιταμίνες, έχει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και περιέχει και λακτικό οξύ, το οποία κάνει ήπια απολέπιση. Το ελαιόλαδο από την άλλη, θρέφει και μαλακώνει το δέρμα!

Χρησιμοποιούσε βαζελίνη για να δώσει λάμψη στο δέρμα της. Θα μπορούσαμε να πούμε πως η βαζελίνη λειτουργούσε ως highlighter εκείνης της εποχής. Ωστόσο δεν νομίζω πως είναι καλή ιδέα καθώς η συχνή χρήση της, μπορεί να προκαλέσει λιπαρότητα και να φράξει πόρους.

Δεν παρέλειπε ποτέ να τονίσει τα χείλη της. Ακόμη και αν δεν φορούσε το χαρακτηριστικό κόκκινο κραγιόν της, πάντα φορούσε ένα gloss για λάμψη και λαμπερό αποτέλεσμα.

 

 

Συντάκτης: Τόνια Τζαφέρη 

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top