Χρησιμοποιείς ξυραφάκι για αποτρίχωση; Πέντε tips για βελούδινο δέρμα

Πες «αντίο» στα ενοχλητικά σπυράκια

Πόδια - Πισίνα

Είσαι από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν το ξυραφάκι ως μέσο αποτρίχωσης και έχεις κουραστεί από τα ενοχλητικά σπυράκια που εμφανίζονται στο δέρμα;

Παρακάτω θα βρεις πέντε έξυπνα και εύκολα tips για να απαλλαγείς μια και καλή από αυτά και να αποκτήσεις την πιο βελούδινη επιδερμίδα.

Aπλά tips στο λούσιμο για να αποκτήσεις αξιοζήλευτα μαλλιά

Βήμα 1ο: Απολέπιση: Είναι το πρώτο και ίσως σημαντικότερο step της λίστας, που οι περισσότερες κακώς παραλείπετε. Η αφαίρεση των νεκρών κυττάρων κάνει πολύ εύκολη την διαδικασία του ξυρίσματος, αφού η επιδερμίδα είναι προστατευμένη από μολυσματικούς παράγοντες, οι οποίοι είναι κατά βάση υπεύθυνοι για τα ενοχλητικά breakouts.

Βήμα 2ο: Προτίμησε να χρησιμοποιείς έναν αφρό ή κρέμα ξυρίσματος. Απέφυγε να ξεκινάς την διαδικασία εφαρμόζοντας απλώς σαπούνι ή αφρόλουτρο. Είναι και τα δύο πολύ πιο μαλακά για το δέρμα, ενώ οι συνθέσεις τους περιέχουν έλαια που ενυδατώνουν βαθιά το δέρμα. Το ξυραφάκι γλιστράει πολύ πιο εύκολα και δεν υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστείς.

Μυστικά που θα σε βοηθήσουν να κάνεις το τέλειο μακιγιάζ

Βήμα 3ο: Χλιαρό νερό. Προτίμησε να κάνεις αποτρίχωση μετά το μπάνιο ή το ντουζ, με χλιαρό νερό, αφού οι πόροι θα έχουν ανοίξει λόγω των υδρατμών. Οι τρίχες θα είναι πιο μαλακές και η αφαίρεση τους γίνεται ευκολότερη.

 

Θέλεις να έχεις ξεκούραστο βλέμμα; Τι να κάνεις

Βήμα 4ο: Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά. Είναι πολύ πιθανό μικρόβια, νεκρά κύτταρα και άλλοι ρυπογόνοι παράγοντες να παγιδευτούν στο ξυραφάκια. Για τον λόγο αυτό ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ξεκινήσεις την διαδικασία ξυρίσματος πριν βεβαιωθείς πως είναι καθαρό. Πριν και μετά το ξύρισμα, ξέπλυνε το με ζεστό νερό και σκούπισέ το καλά με ένα αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι. Μην παραλείπεις να αλλάζεις τις λεπίδες από το ξυραφάκι σου ενώ προσπάθησε να μην το κρατάς περισσότερο από μια εβδομάδα.

Βήμα 5ο: Ενυδάτωση. Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι το Α και το Ω στην περιποίηση της, αφού η υγρασία στο δέρμα προλαμβάνει τα ανεπιθύμητα σπυράκια και διατηρεί την ελαστικότητα της. Μετά την αποτρίχωση εφάρμοσε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος, για θεϊκά λεία και απαλά πόδια.

Πηγή: allyou.gr

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κύρκου
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top