Βeauty trends: Αυτή τη σεζόν η κοντή κουπ κάνει come back

Πολλές διάσημες υιοθέτησαν ξεχωριστά look

κοντή κουπ

Τα κοντά, pixie κουρέματα έχουν ιστορία που ξεκινά από τη hippy δεκαετία του εξήντα. Τότε που οι πιο ρηξικέλευθες φιγούρες της μόδας και της έβδομης τέχνης, επιλέγουν τα γνωστά και ως à la gracon look για να δηλώσουν μια φεμινιστική και αντισυμβατική στάση απέναντι στα πρότυπα της μόδας.

Εύκολα και stylish χτενίσματα

Η ηθοποιός Mia Farrow, το διάσημο μοντέλο Twiggy ήταν μερικές από αυτές που ανοίγουν νέους δρόμους στην ομορφιά. Στα 80's και στα 90's ο κοντές κούπ επιστρέφουν δυναμικά για να γίνουν punk rock υπογραφές, όπως στην περίπτωση της Madonna. Στην καρδιά των 90's προκύπτει το λεγόμενο ανδρόγυνο chic, ένα στυλ κουρέματος που λάνσαρε τότε με απόλυτη επιτυχία το τοπ μόντελ Linda Evangelista.

Συνέχισαν σε αυτό το μήκος... κύματος έως και τις ημέρες μας  οι πιο δυναμικές φιγούρες του Χόλυγουντ όπως Scarlett Johansson, Κristen Steward ή Charlize Theron, ειδικά μετά την εξάπλωση του "MeToo" κινήματος κατά και των σεξιστικών τάσεων που ακόμα καλά κρατούν στο χώρο του θεάματος.

Oι αφέλειες που θα λατρέψεις

Τα κοντά μαλλιά χρησιμοποιήθηκαν ανέκαθεν ως ένα μανιφέστο του female empowrment ενώ σε αυτή τη σεζόν κάνουν ακόμα πιο αισθητική την παρουσία τους στις πασαρέλες των οίκων Dior, Hermes, MSGM.  Η τάση αυτή φυσικά είναι σε απόλυτη συμφωνία με νέα trends όπως την εμφάνιση του queer και του gender fluid που θέλουν τις γραμμές που χωρίζουν τα δύο φύλα να είναι πιο "ρευστές".

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου

Πηγή:allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top