Κυπριακά πουρέκια απο τη Χριστιάνα του MasterChef!

Μια παραδοσιακή γεύση με την προσωπική της πινελιά – απλά υπέροχη!

H συνταγή της Χριστιάνας στο star.gr
Ακούστε το άρθρο --:-- λεπτά

Τα κυπριακά πουρέκια είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα, που μπορεί να είναι είτε αλμυρό είτε γλυκό.  Συναντήσαμε πριν λίγο καιρό τη Χριστιάνα, στη βίλα του MasterChef, και μας έδωσε τη δική της συνταγή για κυπριακά πουρέκια!

masterchef

Μια παραδοσιακή γεύση με την προσωπική της πινελιά – απλά υπέροχη!

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι 
  • αλάτι
  • 60 ml ηλιαίλεο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml χλιαρό νερό

Εκτέλεση

  • Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου μισή ώρα

  • Όταν «ξεκουραστεί» η ζύμη, ανοίγουμε μικρά φύλλα, τα γεμίζουμε και τα τηγανίζουμε

Υπάρχουν διαφορετικές γεμίσεις:

  1. Η παραδοσιακή, με χαλούμι τριμμένο και δυόσμο
  2. Αναρή (είδος ξινομυζήθρας) με κανέλα και ζάχαρη άχνη
  3. Με κρέμα ζαχαροπλαστικής πατισερί
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top