Τα κυπριακά πουρέκια είναι ένα παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα, που μπορεί να είναι είτε αλμυρό είτε γλυκό. Συναντήσαμε πριν λίγο καιρό τη Χριστιάνα, στη βίλα του MasterChef, και μας έδωσε τη δική της συνταγή για κυπριακά πουρέκια!
Μια παραδοσιακή γεύση με την προσωπική της πινελιά – απλά υπέροχη!
Υλικά
Για τη ζύμη:
- 500 γρ. αλεύρι
- αλάτι
- 60 ml ηλιαίλεο
- 30 ml ελαιόλαδο
- 200 ml χλιαρό νερό
Εκτέλεση
-
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για περίπου μισή ώρα
-
Όταν «ξεκουραστεί» η ζύμη, ανοίγουμε μικρά φύλλα, τα γεμίζουμε και τα τηγανίζουμε
Υπάρχουν διαφορετικές γεμίσεις:
- Η παραδοσιακή, με χαλούμι τριμμένο και δυόσμο
- Αναρή (είδος ξινομυζήθρας) με κανέλα και ζάχαρη άχνη
- Με κρέμα ζαχαροπλαστικής πατισερί