Μαγείρεψε σαν πραγματικός MasterChef!

Βρες όλα όσα χρειάζεσαι στα καταστήματα The Mart - Η επαγγελματική επιλογή

Πόσες φορές έχεις «ζηλέψει» το πλούσιο pantry του MasterChef; Πόσες ακόμα έχεις ευχηθεί να μπορούσες να έχεις στη διάθεσή σου τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων που θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς chefs;

Οι διαγωνιζόμενοι του MasterChef, στο επεισόδιο της Παρασκευής, βγήκαν εκτός στούντιο για την ομαδική τους δοκιμασία και είχαν την ευκαιρία να ψωνίσουν από το πλουσιότερο pantry της αγοράς, το κατάστημα της «The Mart».

Όπως ανέφερε η υπεύθυνη ανάπτυξης πελατών, Κλεοπάτρα Κυραλέου που υποδέχτηκε τους διαγωνιζόμενους στο κατάστημα της The Mart: «Νιώθουμε πάρα πολύ περήφανοι που είμαστε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες χονδρικού εμπορίου στην Ελλάδα, με 14 καταστήματα, δυνατότητα online παραγγελιών, παραδόσεις σε πάνω από 15.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα, και συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο. Καθημερινά παραλαμβάνουμε μεγάλη ποικιλία φρέσκων και premium προϊόντων απ΄όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Εφ’όσον έχουμε καταφέρει να καλύψουμε τις ανάγκες του πιο απαιτητικού διαγωνισμού, είμαστε πλέον σίγουροι ότι μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες κάθε επαγγελματία».

Όμως αυτή η δοκιμασία διέφερε από όλες τις προηγούμενες, καθώς τις προσπάθειες των δύο ομάδων δεν έκριναν οι τρεις chef, Πάνος Ιωαννίδης, Σωτήρης Κοντιζάς και Λεωνίδας Κουτσόπουλος, αλλά οι καλεσμένοι τους!

60 εργαζόμενοι και στελέχη της εταιρείας «The Mart» κλήθηκαν να δοκιμάσουν αλλά και να ψηφίσουν ποιό μενού τους άρεσε περισσότερο.

Οι διαγωνιζόμενοι του «MasterChef», χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, Μπλε και Κόκκινους. Η Μαρία Μπέη ήταν η αρχηγός της Μπλε ομάδας με αρχηγό τον Ηλία Κιαζόλι, ενώ αρχηγός της κόκκινης ομάδας ήταν ο Νίκος Κοντός (Μότο Μότο) με υπαρχηγό τον Θεόδωρο Γαλάνη.

Η μαγειρική αποστολή τους ήταν να ετοιμάσουν «ένα μενού πέντε στα δύο» όπως τους εξήγησε ο Πάνος Ιωαννίδης.Το εν λόγω μενού θα έπρεπε να αποτελείται από σαλάτα, ορεκτικό, ψάρι, κρέας και γλυκό με φρούτα.

Ο ρόλος κάθε αρχηγού και υπαρχηγού, σε αυτή τη δοκιμασία, ήταν ζωτικής σημασίας, αφού εκείνοι κλήθηκαν να αποφασίσουν το μενού και να διαχειριστούν το διαθέσιμο budget τους, ώστε να επιλέξουν τα προϊόντα, με τα οποία θα μαγείρευε η ομάδα τους.

Οι αρχηγοί και υπαρχηγοί Κόκκινων και Μπλε είχαν 30 λεπτά για να κάνουν τα ψώνια τους μέσα στην «πηγή», το κατάστημα της «The Mart», από όπου θα μπορούσαν να κάνουν έξυπνες επιλογές από: 

Νωπά κρέατα και κρέατα αργής ωρίμανσης

Φρέσκα ψάρια

Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Παράλληλα, είχαν στη διάθεσή τους πολλές premium επιλογές, ενώ κλήθηκαν να επιλέξουν μέσα από μεγάλη ποικιλία τυριών, αλλαντικών και delicatessen, δίχως να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους αντικρίζοντας την τεράστια αφθονία προϊόντων και πρώτων υλών.

Ωστόσο, λίγο αργότερα η ομαδική δοκιμασία αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη και απαιτητική για τις δύο ομάδες, καθώς τόσο τα λάθη στην οικονομική διαχείριση όσο και στις επιλογές των αρχηγών, είχαν ως αποτέλεσμα τα πιάτα που ετοίμασαν ν΄απογοητεύσουν τους κριτές και γευσιγνώστες.

Τα πιάτα βαθμολογήθηκαν από 60 στελέχη και εργαζόμενους της «The Mart» και όχι από τους κριτές, ενώ όπως ανακοινώθηκε στο συμβούλιο, είχαμε τη μεγαλύτερη διαφορά βαθμολογίας από ποτέ! Συγκεκριμένα, η μπλε ομάδα πήρε 56 ψήφους, ενώ η κόκκινη μόλις 4.

«Η προσπάθεια της μίας ομάδας ήταν χειρότερη από της άλλης» είπαν χαρακτηριστικά οι κριτές.

Η συντριπτική διαφορά ψήφων αλλά και τα λάθη των δύο ομάδων αναλύθηκαν στο συμβούλιο, όπου οι διαγωνιζόμενοι άκουσαν όλες τις αστοχίες που εντόπισαν οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος αλλά και οι καλεσμένοι τους στο κατάστημα «The Mart».

Kαι μπορεί αυτή η ομαδική εξωτερική δοκιμασία να ήταν δύσκολη και απαιτητική, ωστόσο αποτέλεσε ένα πολύ καλό μάθημα για τους παίκτες του μεγαλύτερου τηλεοπτικού διαγωνισμού μαγειρικής. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ενώ η «The Mart» αποτελεί την ιδανική επαγγελματική επιλογή για κάθε MasterChef, αφού μόνο εκεί θα βρει όλα όσα χρειάζεται για την κουζίνα του, οι παίκτες αυτή τη φορά, δεν το εκμεταλλεύτηκαν όσο θα μπορούσαν.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top