Ξεπαρθενών: Ταινία δείχνει ερωτικές περιπτύξεις με φόντο την Ακρόπολη

Γυρίστηκε κάτω από τη μύτη των υπευθύνων του αρχαιολογικού χώρου

Δείτε το σχετικό βίντεο από την εκπομπή Το Πρωινό

Συζητήσεις έχει προκαλέσει η ταινία μικρού μήκους με τίτλο Ξεπαρθενών, που απεικονίζει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι να κάνει έρωτα σε κοινή θέα στην Ακρόπολη

Όπως είδαμε στο Πρωινό, σύμφωνα με το σενάριο μια παρέα νεαρών κάνει βόλτα στην Ακρόπολη με ένα χωρισμένο ζευγάρι αντρών, στους οποίους λένε ότι πρέπει να τα ξαναβρούν. Οι δύο άντρες παραδέχονται ότι είναι ερωτευμένοι, κάνουν σεξ και οι υπόλοιποι σχηματίζουν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω τους. Με το που φεύγει το πλάνο από τους δύο άντρες, σηκώνεται η κάμερα και δείχνει την Ακρόπολη.

Οι συζητήσεις γύρω από την ερασιτεχνική ταινία μικρού μήκους γίνονται για το ότι δε δόθηκε καμία άδεια για τα γυρίσματα, ενώ κανένας από τους φύλακες δεν αντιλήφθηκε το συμβάν με τις ερωτικές περιπτύξεις σε κοινή θέα.

Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος είπε: «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι παράλογο. Μου το έστειλαν στο e-mail για να το δω. Αισθάνομαι ντροπή σαν Έλληνας. Είμαι και αρχαιολάτρης και με λυπεί πολύ αυτό που έγινε».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας πρόσθεσε ότι: «Στο όνομα του ακτιβισμού δεν μπορούμε να τα θυσιάζουμε όλα και να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Δεν το θεωρώ ακτιβισμό αυτό».

Η ταινία προβλήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Δεκέμβριο.

Οι συντελεστές της ταινίας την περιγράφουν ως εξής: «Μία παρέα έχει μόλις τελειώσει την πεζοπορία της και αράζει απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Στη συζήτηση έρχονται μνήμες από προηγούμενα χρόνια των μελών της. Μνήμες περισσότερης ανεμελιάς, αλητείας και τόλμης στον έρωτα. Η παρέα αποφασίζει να μεσολαβήσει ώστε όσα λέγονται να μην είναι μόνο μνήμες. Ό,τι αξίζει γι’ αυτήν να έχει παρόν και μέλλον επίσης. Μέσα από τη συντροφικότητα, το χιούμορ, το κέντρισμα του αισθησιασμού η παρέα συντροφεύει τα μέλη της να βιώσουν τον ερωτισμό σε δημόσια μέρη, όπως παλιά. Μαζί, ο δημόσιος χώρος που είναι φορτισμένος με τα στοιχεία ενός πατριαρχικού και εθνικιστικού πλαισίου αποχτά ρωγμές, για να αναδυθεί ακριβώς αυτός ο ερωτισμός».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top