Τζέιμς Μποντ: Κι όμως o πράκτορας 007 ήταν υπαρκτό πρόσωπο!

Όσα αποκαλύπτουν απόρρητα έγγραφα της πολωνικής αντικατασκοπείας

Ακούγεται απίστευτο κι όμως επίσημα απόρρητα έγγραφα της πολωνικής αντικατασκοπείας πιστοποιούν ότι ο Τζέιμς Μποντ, ο γνωστός κινηματογραφικός πράκτορας 007, ήταν πραγματικό πρόσωπο

Έφυγε από τη ζωή ένα από τους πιο διάσημους «κακούς» του James Bond

Μετά από αρχειακή έρευνας του Ινστιτούτου Εθνικής Μνήμης της Πολωνίας, αποδείχθηκε ότι ο Τζέιμς Άλμπερτ Μποντ, με καταγωγή από το Ντέβον της Βρετανίας ταξίδεψε στη Βαρσοβία το 1964 με τη σύζυγο και τον έξι ετών γιο τους.

Τζέιμς Μποντ

Το σίγουρο είναι ότι ο αληθινός Μποντ δεν έμοιαζε καθόλου με τον «αιώνιο» 007, Σον Κόνερι! /Φωτογραφία AP Images

Στα χαρτιά, ο Μποντ μετατέθηκε στην Πολωνία προκειμένου να αναλάβει θέση γραμματέα/αρχειοθέτη υπό τον στρατιωτικό ακόλουθο της Βρετανικής Πρεσβείας.

Όπως μαρτυρούν τα ιστορικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Πολωνία, ο Μποντ, μαζί με ανώτερους πράκτορες της SIS (Secret Intelligence Service, της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπείας), επισκέφτηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην βορειοανατολική Πολωνία.

Όπως καταγράφεται, η πολωνική αντικατασκοπεία παρακολουθούσε στενά τον Μποντ, με τις αναφορές να αναφέρονται σε ένα άτομο ομιλητικό, προσεκτικό, με... αδυναμία στις γυναίκες, χωρίς ωστόσο να του αρέσουν τα μαρτίνι! 

Σον Κόνερι: Ο καλύτερος Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών έγινε 90 ετών

10 μήνες μετά την άφιξή του στη Βαρσοβία, ο Μποντ έστειλε πίσω στη Βρετανία τη σύζυγο και το παιδί του, ενώ λίγο καιρό μετά αποχώρησε κι ο ίδιος!

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Σαββατοκύριακου του STAR

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top