«Δεν πιστεύω στον Θεό, πιστεύω σε κάποια δύναμη, δηλώνω άθρησκος»

Οι δηλώσεις που έκανε ο Μέμος Μπεγνής

Για την τηλεοπτική του επιστροφή, το ποια είναι η σχέση του με το χρόνο κι αν έχει ελεύθερο για τον εαυτό του, αλλά για το θέμα της πίστης και το πάθος του να μεταφράζει μεταφυσικά βιβλία μίλησε στην κάμερα ο Μέμος Μπεγνής.

«Δεν υπάρχει χρόνος για να κάνω τηλεόραση. Έχω να κάνω καιρό. Μου έγινε μια πολύ καλή πρόταση φέτος να μπω σε ένα σίριαλ εμβόλιμος και να συνεχίσω μέχρι τον Ιούνιο, αλλά τους είπα τις ώρες μου και μου λένε «δεν μπορούμε». Πάλι καλά που γίνονται δουλειές στην τηλεόραση γιατί το θέμα είχε γίνει λίγο περίεργο. Νομίζω σιγά σιγά ανακάμπτουμε και γίνονται περισσότερες δουλειές. Κι εγώ θα ήθελα να έρθω με μια ωραία δουλειά, γιατί γενικότερα τα περισσότερα από όσα παίζονται δεν μου αρέσουν καθόλου. Πιστεύω ότι είναι λίγο ξεπέτα», είπε ο ηθοποιός σχετικά με την τηλεόραση στη συνέντευξη του στο «Έλα, Χαμογέλα!».

«Ο χρόνος είναι κάτι που έχουμε εφεύρει εμείς. Ο χρόνος υπάρχει στο μυαλό μας μόνο. Μια ιδέα είναι. Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ 60 χρονών και θα πήγαινα να τραβούσα το πρόσωπο μου να γίνω 30, δεν μπορώ να γίνω 30, είναι γελοίο αυτό το θέαμα. Είναι και το DNA, η τροφή, το τσιγάρο που έχω κόψει, έχω κάνει πολλές αλλαγές γενικά και όλα αυτά συμβάλλουν στο να έχεις μια καλή επιδερμίδα και διάθεση. Το έκανα για θέμα υγείας. Να μην βάζω στον οργανισμό μου ό,τι να’ ναι, να μην έχω τοξικότητα μέσα μου λόγω κρεάτων και γαλακτοκομικών και όλων αυτών που έχω κόψει. Δεν τρώω καθόλου κρέας. Το έχω κόψει εδώ και 5 χρόνια. Το κάνω και για ηθικούς λόγους. Γιατί έχω θέμα με τα ζωάκια πάρα πολύ μεγάλο και με την ασύδοτη σφαγή που γίνεται στον κόσμο. Δισεκατομμύρια αθώων ψυχών που σφάζονται. Τρώω ψάρι, το οποίο θα ήθελα και αυτό κάποια στιγμή να κόψω, γιατί και αυτό ζωάκι είναι, σπαρταράει έξω από το νερό», είπε αναφορικά με τον χρόνο που περνά.

Τέλος, έκλεισε τις δηλώσεις του στην κάμερα της εκπομπής του Open, αναφερόμενος στην πίστη: «Δεν πιστεύω στον Θεό, πιστεύω σε κάποια δύναμη. Όχι στον Θεό, τον παππούλη που μας κοιτά με τα άσπρα γένια από τον ουρανό, ούτε στον Χριστό όπως μας τον έχουν πλασάρει. Στον Χριστό πιστεύω πάρα πολύ, ως προσωπικότητα και οντότητα που ήρθε για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, όχι χριστιανικά. Δηλώνω άθρησκος. Δεν δηλώνω άθεος, γιατί έχει σχολιαστεί πολύ άσχημα. Δεν ενστερνίζομαι καμία θρησκεία, δεν μου αρέσουν οι θρησκείες, πιστεύω ότι παραποιούν πράγματα τα οποία είναι αλήθειες και τις διαστρεβλώνουν».:

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top