«Φύλακας αγγέλων»: Απόψε στις 22:00 στο STAR!

Βιογραφική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2011

Απόψε στις 22.00 συντονιστείτε στο Star για να παρακολουθήσετε τη βιογραφική ταινία «Φύλακας Αγγέλων»!

Η υπόθεση:

Ο Σαμ είναι πρώην μέλος μια συμμορίας μοτοσικλετιστών.


Η ζωή του χαρακτηρίζεται από εγκληματικές πράξεις και καταχρήσεις. Κάποια στιγμή, αποφασίζει να εγκαταλείψει την παλιά του ζωή και συνήθειες και να ταξιδέψει στην Αφρική, στην Ουγκάντα, ως εθελοντής στην αναδόμηση σπιτιών, τα οποία καταστράφηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο.

Όταν φτάνει εκεί, διαπιστώνει τις άθλιες συνθήκες και σοκάρεται από τη φρίκη, που αντικρίζει στα μάτια των ντόπιων και ειδικά των παιδιών. Αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των πιο έμπειρων εθελοντών, επιχειρεί να χτίσει ένα ορφανοτροφείο σε εχθρικό έδαφος, σε μια περιοχή που ελέγχεται από  μια οργάνωση, που εξαναγκάζει παιδιά, πριν ακόμα μπουν στην εφηβεία ,να γίνουν στρατιώτες.

Για τον Σαμ όμως δεν είναι αρκετό να προστατεύει τα υποψήφια θύματα της οργάνωσης, είναι αποφασισμένος να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά. Έτσι, οργανώνει αποστολές και τις οδηγεί βαθιά μέσα στην επικράτεια του εχθρού προκειμένου να ελευθερώσει παιδιά, που έχουν ήδη στρατολογηθεί…

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Σάμ Τσίλντερς, ενός πρώην εμπόρου ναρκωτικών ο οποίος κάνει 180 μοίρες στροφή στη ζωή του, γίνεται ο σωτήρας εκατοντάδων ορφανών παιδιών, που στρατολογούνται με τη βία και ιδρύει την Οργάνωση «Άγγελοι της Ανατολικής Αφρικής».

Όταν ο Σαμ επισκέφθηκε το Σουδάν το 1998 , συγκλονίστηκε από τη φρίκη, που είδε γύρω του και ειδικά στα μάτια των παιδιών. Για πάρα πολλά χρόνια οι εμφύλιες διαμάχες κατέστρεφαν τις ζωές πολλών γενεών σε όλο το αφρικάνικό έθνος.

Η χώρα και ειδικά το νοτιότερο μέρος, ήταν παραδομένο στο χάος εξαιτίας των πολέμων, που είχαν θρησκευτικό και γεωπολιτικό υπόβαθρο. «Όταν στο πρώτο μου ταξίδι πήγα στο Σουδάν, είδα το σώμα ενός παιδιού διαμελισμένο από μια νάρκη. Ακριβώς τότε αποφάσισα ότι θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσω αυτά τα παιδιά. Τότε δεν συνειδητοποιούσα ότι θα έπρεπε να εγκαταλείψω ό,τι άλλο ήξερα» δήλωσε ο  Τσίλντερς.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι έξι χρόνια πριν το ταξίδι στην Αφρική, ο Σαμ έκανε μια τελείως διαφορετική ζωή, που χαρακτηριζόταν από τη βία, τα ναρκωτικά και το έγκλημα, ώσπου αποφάσισε να τα εγκαταλείψει όλα αυτά και να αφοσιωθεί στην οικογένεια και την πίστη του. Ένα ταξίδι στην Ουγκάντα για να δουλέψει ως εθελοντής στην αναδόμηση ενός κατεστραμμένου από τον εμφύλιο πόλεμο χωριού έμελλε να αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Όταν ο Σαμ είδε τις ανάγκες αυτών των περιοχών αποφάσισε ότι είχε πλέον μια αποστολή.

Ίδρυσε το πρώτο του ορφανοτροφείο χρησιμοποιώντας μία απλή κουνουπιέρα κρεμασμένη από ένα δέντρο. Σήμερα αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ορφανοτροφεία στο Σουδάν, που προσφέρει καθημερινά τροφή σε περισσότερα από 1200 παιδιά. 

Αλλά η πείνα δεν είναι το χειρότερο πρόβλημα, που ο Σαμ είχε να αντιμετωπίσει. Η οργάνωση LRA απήγαγε μικρά παιδιά και τα υποχρέωνε να διαπράξουν απίστευτες θηριωδίες. Αρχηγός τους ήταν ο Τζοσεφ Κόνι, για τον οποίο ο Σαμ λέει χαρακτηριστικά «Βρήκα το Θεό το 1992 αλλά ανακάλυψα τον Σατανά το 1998 στο Σουδάν».

Έτσι ο Σαμ οργανώνει αποστολές διάσωσης προκείμενου να βρίσκει αιχμάλωτα παιδιά. Μεταφέρει τα παιδιά στο ορφανοτροφείο της οργάνωσης «Άγγελοι της Ανατολικής Αφρικής», όπου στεγάζονται, θεραπεύονται, και μορφώνονται.

O Σαμ δεν απολογείται για τις ανορθόδοξες μεθόδους, που χρησιμοποιεί για να σώζει ζωές: «Πολλοί ρωτούν αν είναι σωστό για έναν άνθρωπο του Θεού να χρησιμοποιεί όπλο. Αν κοιτάξουμε την Παλαιά Διαθήκη θα διαπιστώσουμε ότι πολλοί από τους ανθρώπους του Θεού ήταν πολεμιστές και στρατιώτες. Δεν υποστηρίζω πως ό,τι κάνω είναι σωστό αλλά αν κάποιος άρπαζε το παιδί σας και εγώ σας έλεγα ότι μπορώ να σας το φέρω πίσω, τι θα λέγατε;».

Ο Σαμ Τσίλντερς το 2009 εξέδωσε για πρώτη φορά το βιβλίο με τα απομνημονεύματα του με τον τίτλο: “Another Man’s War: The true Story of One Man’s Battle to Save the Children of Sudan”.


Δείτε το trailer…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top