Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Χατζηνάκος

Σε ηλικία 61 ετών

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών άφησε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Χατζηνάκος, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος το 1957 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε αρχικά πολιτικός μηχανικός στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αλλά από το 1977 άρχισε να τον κερδίζει η δημοσιογραφία. Το 1992 ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας "Θεσσαλονίκη" και ένα χρόνο αργότερα εξέδωσε το περιοδικό "Επιχειρείν- Η Οικονομία στα Βαλκάνια". Τον Αύγουστο του 1995 συντόνισε ομάδα συντακτών και τεχνικών που δημιούργησαν την πρώτη ιστοσελίδα ελληνικής εφημερίδας στο Διαδίκτυο: makthess.gr. Δίδαξε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το 1997 ανέλαβε ως γενικός διευθυντής την επανέκδοση των εφημερίδων "Μακεδονία", "Θεσσαλονίκη" και του περιοδικού "Επιλογές". Την περίοδο 2001-2004 ήταν προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2004 και μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 εργάστηκε στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης, όπου πραγματοποίησε μεταξύ άλλων δύο καινοτόμες έρευνες για την τουριστική ανάπτυξη Ελλάδας και Βουλγαρίας. Οι έρευνες αυτές παρουσιάστηκαν σε δεκάδες συζητήσεις και στο κεντρικό κτίριο της Κομισιόν Berlaymont στη βελγική πρωτεύουσα.

Από το 2013 διαγνώστηκε με καρκίνο οισοφάγου και πνευμόνων. Συνεργασίες του έχουν φιλοξενηθεί στον "Οικονομικό Ταχυδρόμο", την "Καθημερινή" και άλλες εφημερίδες πανελλαδικής εμβέλειας. Από τον Μάρτιο του 2016 με ορμητήριο το Νότιο Πήλιο εργάστηκε για την Τοπική Ανάπτυξη στον άξονα των τεσσάρων ορεινών χωριών: Μηλιές - Βυζίτσα- Πινακάτες- Άγιος Γεώργιος Νηλείας. Οργάνωσε στις 2 Ιουλίου μια "Παρέλαση Ανθρωπιάς" με θέμα "Ζώα & Ανθρωποι: Μας θεραπεύουν!"

Συγγενείς και φίλοι  θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο, στις 11.30 το πρωί της Παρασκευής, στον ιερό ναό Νέας Παναγίας Θεσσαλονίκης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top