Μόνο στο star.gr: Ο Γιώργος Σατσίδης για τα Όσκαρ! Η ασύλληπτη γκάφα, τα βραβεία και το κόκκινο χαλί

ΔΕΙΤΕ τι γεύση του άφησε η λαμπερή βραδιά

Μόνο στο star.gr: Ο Γιώργος Σατσίδης για τα Όσκαρ!  Η ασύλληπτη γκάφα, τα βραβεία και το κόκκινο χαλί

Λάμψη, πολιτικό χρώμα αλλά και μια γκάφα που άφησε ιστορία είχε η 89η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος) στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες.

Για αυτήν λοιπόν την λαμπερή βραδιά την οποία παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλον τον κόσμο, μίλησε αποκλειστικά στο star.gr ο Έλληνας «Mr Hollywood» Γιώργος Σατσίδης, ο οποίος μάλιστα μετέδωσε ζωντανά τα βραβεία για την Cosmote TV.

Ο γνωστός παρουσιαστής μίλησε για τον επεισοδιακό τρόπο που τελείωσε η τελετή, τα βραβεία, τις εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί και μας έδωσε τη γεύση που του άφησαν τα φετινά Όσκαρ.

«Η βραδιά μου άρεσε πάρα πολύ! Θεωρώ ότι είχε πολλές ωραίες ταινίες να διαγωνίζονται για τα βραβεία και πολύ δυνατές ερμηνείες. Μου άρεσε πάρα πολύ και ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ. Τα  υπονοούμενά του για τον Τραμπ ήταν πολύ αστεία. Ό,τι δηλαδή έλεγε, το έλεγε με χιούμορ! Επίσης τα πειράγματα που είχε με τον Ματ Ντέιμον και την Μέριλ Στριπ ήταν πολύ ευχάριστα. Πολύ ευχάριστη ήταν και η έκπληξη με τους τουρίστες! Ήταν φοβερά αστείο όλο αυτό που έγινε!» ανέφερε.

Βέβαια, αυτό που δεν θα ξεχάσει κανείς είναι η ασύλληπτη γκάφα που «σημάδεψε» την τελετή απονομής των βραβείων, όταν ο  Γουόρεν Μπίτι ανακοίνωσε πως το χρυσό αγαλματίδιο καλύτερης ταινίας παίρνει το «La La Land» και όχι το «Moonlight».

«Ήταν μια άχαρη στιγμή την οποία χειρίστηκαν επιδέξια οι stars και οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες των δύο ταινιών και έδωσαν με μεγάλη τιμή τη θέση τους στο Moonlight που ήταν η νικήτρια ταινία» ανέφερε ο Γιώργος Σατσίδης και πρόσθεσε:

«Τα μετέδιδα ζωντανά από τις 12 το βράδυ! Οπότε ήμουν 7 ώρες μπροστά στο μικρόφωνο. Ήταν μια άβολη στιγμή που πραγματικά δεν πίστευες αυτό που έβλεπες. Νομίζω ότι ήταν αμήχανο για τους ανθρώπους, τους παραγωγούς του La La Land που είχαν ξεκινήσει να βγάζουν λόγο και  παρέδωσαν την σκυτάλη στους πραγματικούς νικητές. Ήταν όμως μια πολύ δυνατή στιγμή που σίγουρα θα την θυμόμαστε για πολλά χρόνια και θα κάνει την 89η απονομή των Όσκαρ πραγματικά αξέχαστη».

Όσο για το τι θα ψήφιζε ο ίδιος; «La La Land» ή «Moonlight»;

«Θα έλεγα La La Land χωρίς δεύτερη σκέψη γιατί είναι μια ταινία που εξυμνεί την αγάπη, τον έρωτα, τη δύναμη του έρωτα στη ζωή μας, το πως ο έρωτας είναι αδύνατον να κρατηθεί ζωντανός στις σημερινές σχέσεις του καλλιτεχνικού στερεώματος. Βλέπουμε πολλούς καλλιτέχνες να χωρίζουν, έρωτες να διαλύονται. Δεν μπορεί να υπάρξει happy end συνήθως και αυτό δείχνει η ταινία ότι δεν υπάρχει happy end. Είναι πολύ ρεαλιστικό και είναι πολύ συγκινητική η ταινία. Επειδή έχουμε διάφορες αφορμές για να δούμε ταινίες που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό ζήτημα, τους πολέμους και διάφορα άλλα κοινωνικά μηνύματα, ξεχνάμε τον βασικό πυρήνα της ζωής που είναι ο έρωτας. Όταν δεν υπάρχει έρωτας, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Οπότε, επειδή η ταινία έριχνε «φως» σε αυτό το κομμάτι το οποίο το έχουμε παραμελήσει εξαιτίας της τεχνολογίας, της γρήγορης ζωής αλλά και άλλων πολύ σοβαρών ζητημάτων που υπάρχουν, ξεχνάμε τον έρωτα ο οποίος είναι βασικός για την ψυχολογία μας αλλά και για την ανθρώπινη ύπαρξη. Η ταινία La La Land εξυμνεί τον έρωτα, οπότε πιστεύω ότι έπρεπε να πάει εκεί».

Όπως σας γράψαμε από το star.gr, οι πραταγωνιστές που βραβεύτηκαν με Όσκαρ Α’ Γυναικείου και Α΄ Ανρικού ρόλου, ήταν η Έμα Στόουν για την ταινία “La La Land” και ο μικρότερος αδελφός του Μπεν Άφλεκ, Κέισι, για την ερμηνεία του στο «Manchester By the Sea». Το βραβείο αυτό μάλιστα τον έβγαλε επιτέλους από την σκιά του αδελφού του.

«Διαφωνώ με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου το οποίο πήγε στον Κέισι Άφλεκ. Θεωρώ ότι η συγκλονιστική ερμηνεία του Ντένζελ Ουάσιγκτον στο «Fences» είναι αξεπέραστη. Και θα έπρεπε να το πάρει δικαιωματικά εκείνος παρότι έχει βραβευτεί στο παρελθόν με Όσκαρ για Α’ και Β’ Ανδρικό Ρόλο. Το άξιζε γιατί έδωσε τον καλύτερό του εαυτό. Η ερμηνεία του είναι συγκλονιστική. Όχι ότι δεν είναι καλός ο Κέισι Άφλεκ. Είναι πολύ καλός αλλά είναι πολύ δυνατότερη η άλλη ερμηνεία».

Τέλος, όσον αφορά στο κόκκινο χαλί που είχε στρωθεί έξω από το Dolby Theatre, δεν ήταν πολλές οι celebrities που έκλεψαν τις εντυπώσεις. Αυτό παρατήρησε και ο Γιώργος Σατσίδης.

Βέβαια, στο After Oscar Party του Vanity Fair συνέβη το αντίθετο καθώς η μία σταρ ήταν καλύτερη από την άλλη.

«Υπήρξαν πολλές εμφανίσεις που δεν μου άρεσαν καθόλου. Η χειρότερη εμφάνιση ήταν της Ντακότα Τζόνσον. Τα μαλλιά ήταν σχεδόν αχτένιστα, το φόρεμα δεν αναδείκνυε τίποτα. To φόρεμα επίσης της Σαρλίζ Θερόν δεν μου άρεσε για πρώτη φορά. Συνήθως οι εμφανίσεις της μένουν στην ιστορία. Αυτή τη φορά δεν ήταν σε τόσο καλή φόρμα. Επίσης δεν μου άρεσε καθόλου η εμφάνιση της Αλίσια Βικάντερ. Θεωρώ ότι την αδικούσε το φόρεμα ειδικά στο σημείο που φαινόταν το στήθος. Δεν μου άρεσε επίσης η Τζένιφερ Άνιστον. Η εμφάνισή της ήταν υπέρ του δέοντος αποκαλυπτική. Σε μια ηλικία που δεν της ταιριάζει νομίζω και για το λόγο που ανέβηκε στη σκηνή. Ξέρεις ότι θα μιλήσεις για ένα βίντεο που είναι φόρος τιμής στους καλλιτέχνες που χάθηκαν και φόρεσε το πιο σέξι φόρεμα που έχει φορέσει ποτέ στην καριέρα της. Επίσης πολύ κακή εμφάνιση ήταν της Χάλι Μπέρι. Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω» σχολίασε χαριτολογώντας ο παρουσιαστής.

(Nτακότα Τζόνσον-Σαρλίζ Θερόν-Αλίσια Βικάντερ- Τζένιφερ Άνιστον)

Αυτές που ξεχώρισαν για εκείνον ήταν Έμα Στόουν και η Νικόλ Κίντμαν, «χωρίς όμως να είναι εκθαμβωτικές».

«Θα έλεγα ότι σε αυτά τα Όσκαρ για κάποιο λόγο είδα αρκετή κακογουστιά στο  κόκκινο χαλί και δεν υπήρχε μια τάση της μόδας που να την βλέπεις να επαναλαμβάνεται».

Tης Στέλλας Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr)

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top