Έφτασες τα 40; Δες τι πρέπει να κάνεις για να έχεις καλύτερη υγεία

Υιοθέτησε αυτά τα tips για να ενισχύσεις την ευεξία σου όσο μεγαλώνεις

γυναικα σε υπολογιστη

Tα 40 μας χρόνια είναι μια κομβική ηλικία για να βάλουμε στη ζωή μας συνήθειες οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν σε μεγάλο βαθμό την σωματική και ψυχική μας υγεία, ενισχύοντας την ευεξία του οργανισμού μας και οδηγώντας μας στη μακροημέρευση. Αν λοιπόν κοντεύεις κι εσύ σε αυτήν την ηλικία και δεν έχεις ήδη υιοθετήσει τις συνήθειες αυτές από μικρότερη ηλικία, δες τι πρέπει να κάνεις για καλύτερη ζωή.

4 συμβουλές από ειδικούς για να κάψεις επιτέλους το σπλαχνικό λίπος

Κάνε τον καλό ύπνο προτεραιότητά σου

Η ποιότητα του ύπνου μας τείνει να χειροτερεύει με την πάροδο της ηλικίας είτε λόγω του αυξημένου στρες, είτε λόγω των ορμονικών αλλαγών που παρατηρούνται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που έχουν ξεπεράσει το 40ό έτος της ηλικίας τους.

Κάνε λοιπόν τον καλό ύπνο προτεραιότητά σου, αφού αυτός προσφέρει καλύτερο ανοσοποιητικό, λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη αντοχή κατά την άσκηση. 7-8 ώρες την ημέρα, χωρίς διακοπές, είναι απαραίτητες.

Πίνε πολύ νερό

Η ενυδάτωση είναι σημαντική για την υγεία μας, το μυαλό και την καλή λειτουργία του σώματός μας καθώς μεγαλώνουμε. Κατανάλωσε λοιπόν τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα ή τουλάχιστον 1 ποτήρι νερό σε κάθε γεύμα σου.

Βάλε την άσκηση με βάρη στη ζωή σου

Η άσκηση με βάρη δύο έως τέσσερις φορές την εβδομάδα αυξάνει τη μυϊκή μάζα και διατηρεί την οστική πυκνότητα, ειδικά μετά τα 40. Γι’ αυτό αναζήτησε σχετικά προγράμματα στο γυμναστήριό σου, ενώ απόλαυσε το αυξημένο κάψιμο θερμίδων που αυτή προσφέρει.

Προγραμμάτισε όμορφα πράγματα για τον εαυτό σου

Άρχισε να προγραμματίζεις όμορφα πράγματα, όπως συναντήσεις με φίλους, ένα ταξίδι στο εξωτερικό οπωσδήποτε μέσα στη χρονιά, αποδράσεις το Σαββατοκύριακο και γεύματα σε εστιατόρια που αγαπάς. Θα διαπιστώσεις ότι, αν αρχίσεις να λειτουργείς με τον εαυτό σου ως προτεραιότητα, η ψυχολογία σου θα ανέβει.

Μην αμελείς τα check-ups

Οι χρόνιες ασθένειες και τα αυτοάνοσα εμφανίζουν αυξημένο ποσοστό μετά τα 40. Γι’ αυτό διάλεξε ένα μήνα και κάν’ τον το δικό σου μήνα πρόληψης, φροντίζοντας την υγεία σου όπως της αξίζει.

Αποτοξίνωση: Ο ιδανικός χυμός που φτιάχνεις σε λίγα λεπτά και με 3 υλικά

Μην εγκαταλείπεις το διάβασμα

Μην πάψεις ποτέ να έχεις ένα βιβλίο στο κομοδίνο σου ή στην τσάντα σου όσο πηγαίνεις στο γραφείο με τα ΜΜΜ. Η συνήθεια αυτή θα σου προσφέρει όλα τα προφανή οφέλη μιας λογοτεχνικής (και όχι μόνο φυσικά) εμπειρίας, θα κρατήσει τον εγκέφαλό σου υγιέστερο και θα διευρύνει διαρκώς τους ορίζοντές σου.

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top