Bελτίωσε την Ότζα σου και μείνε υγιής

Όταν αυτή η ενέργεια είναι αδύναμη τίποτα δεν πάει καλά

ότζα

Η ότζα είναι η απόλυτη ζωτική ενέργεια που πηγάζει από τα ντχαάτου.

Σύμφωνα με την αγιουρβεδική σοφία (το Ιατρικό σύστημα της Ινδίας), οκτώ σταγόνες ότζα βρίσκονται στην καρδιά αν και θεωρητικά –λένε– ότι η 'Οτζα δεν έχει μορφή (αυτό που μας αρέσει περισσότερο απ΄όλα!).

Διαπερνά το σώμα και το μυαλό και δίνει ζωή.

Όταν είναι αδύναμη αρρωσταίνουμε κι όταν δυναμώνει θεραπευόμαστε.

Η 'Οτζα αυτή η αόρατη δύναμη του νου μεταμορφώνεται σε Θέτζα λένε οι σοφοί της Ινδίας. Όταν η Θέτζα είναι ισχυρή, έχουμε ζωτική ενέργεια και μεγάλη αντοχή. Όταν βρίσκεται σε χαμηλότερα επίπεδα έχουμε μια γενική αδυναμία και προδιάθεση για ασθένειες.

Η 'Οτζα τώρα είναι η κύρια ενέργεια του ανοσοποιητικού συστήματος. Σύμφωνα μάλιστα με την αγιουβερδική ιατρική αποτελεί τη λύση για ανιάτες ασθένειες που η Δυτική ιατρική δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει.

Δυστυχώς η ότζα ελαττώνεται όσο μεγαλώνουμε. Γι' αυτό προσοχή! ‘Ετσι ο θυμός, το άγχος, η υπερβολική θλίψη, η πείνα και η έλλειψη χαλάρωσης προσπαθούν να κυριεύσουν το μυαλό και το σώμα. Εμείς όμως αντιστεκόμαστε!

Πώς να βελτιώσεις την 'Οτζα σου

Ξεκίνησε από το μυαλό αφού από εκεί ξεκινούν όλα. Μέσα στη μέρα βρες τη στιγμή και τον τρόπο να διώξεις τις αρνητικές σκέψεις με διαλογισμό. Όπου και να είσαι, ακόμα και στο μετρό, κλείσε τα μάτια, πάρε μια βαθιά ανάσα και στην εκπνοή διώξε την αρνητική ενέργεια με την οποία σας φόρτωσε κάποιος, κάτι, κάπου (γραφείο, σπίτι, σύντροφος). Με την εισπνοή, εισπνέουμε θετική ενέργεια, με την εκπνοή εκπνέουμε τα τοξικά λόγια και πράξεις. Επαναλαμβάνουμε δέκα φορές.

Ανεβάστε τη 'Οτζα σου με τη ζωτική σου ενέργεια κάνοντας πρακτικές όπως η γιόγκα και καθιστός διαλογισμός. 
Βάλε την ότζα στο πιάτο σου. Πες "όχι ευχαριστώ” σε καφέ (ω,ναι η Ότζα δεν αγαπά τον καφέ), ποτό και αλκοόλ. Βάλτε στη διατροφή σου τροφές όπως σπαράγγια, γάλα, βούτυρο, κρόκος σαφράν, κουρκουμάς (πρόκειται για καρύκευμα στο οποίο η αγιουβερδική ιατρική επενδύει πολλά).

Κάθε πρωϊ ξύπνησε με το μάντρα “Σήμερα δε θα αφήσω τίποτα να ταράξει την 'Oτζα μου”

Συντάκτης: Ζωή Γκόρου

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top