Eίναι τελικά η μπανάνα η καλύτερη επιλογή για δεκατιανό;

Τα οφέλη που έχει το τροπικό φρούτο

μπανάνα

Είναι το απόλυτο (και πλήρως διαδεδομένο) snack. Η μπανάνα, εδώ και αρκετό καιρό, είναι το must για να έχεις ένα νόστιμο, υγιεινό και easy snack.

Όμως, τι προσφέρει η μπανάνα στον οργανισμό μας;

#1 Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά

Ανάμεσα στα σημαντικά συστατικά που περιέχει είναι: το κάλιο, η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, το μαγνήσιο, ο χαλκός, το μαγγάνιο, οι υδατάνθρακες, οι φυτικές ίνες, οι πρωτεΐνες και τα λιπαρά. Παράλληλα, δεν έχουν καθόλου λίπος.

#2 Σε αδυνατίζει

Και ας, προσπαθούν μερικοί να σε πείσουν για το αντίθετο. Αρχικά, η μπανάνα έχει ελάχιστες θερμίδες(περίπου 100), ενώ αποτελεί ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Με τη σειρά της, η κατανάλωση φυτικών ινών από φρούτα και λαχανικά έχει επανειλημμένα συνδεθεί με απώλεια βάρους.

Πάχυνες;Μ' αυτή τη διατροφή θα αποκτήσεις και πάλι τη forma σoυ

#3 Παρέχει αντιοξειδωτικά

Η μπανάνα, εκτός των άλλων, περιέχουν ντοπαμίνη και κατεχίνες. Τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον κίνδυνο να πάθει κάτι η καρδούλα σου, ενώ ταυτόχρονα αποτοξινώνει τον οργανισμό.

#4 Ρυθμίζει το σάκχαρο

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε μια φυτική ίνα που λέγεται πηκτίνη, στην οποία οφείλουν και τη δομή τους. Τόσο, η πηκτίνη, όσο και το άμυλο της μπανάνας ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου μετά τα γεύματα και μειώνουν την όρεξη σου.

#5 Αισθάνεσαι «χορτάτη»

Οι ουσίες που περιέχει κινητοποιούν την πέψη και, ξαφνικά, έχοντας προσθέσει στον οργανισμό σου, μόλις 100 θερμίδες, αισθάνεσαι σαν να έχεις φάει μεσημεριανό.

Συντάκτης: Νίκος Κοντομήτρος

Πηγή: allyou.gr
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top