Μήπως το παρακάνετε με τη ζάχαρη;

Οι συνέπειες δεν είναι μόνο τα παραπανίσια κιλά

ζάχαρη

Πολλές φορές είναι δύσκολο να υπολογίσουμε πόση ζάχαρη τρώμε, καθώς όλα τα τρόφιμα αποτελούν κρυφές πηγές ζάχαρης και αλατιού. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να καταλάβουμε αν καταναλώνουμε περισσότερη ζάχαρη από αυτή που στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε; 

Τα σημάδια που δείχνουν ότι το έχετε παρακάνει με τη ζάχαρα 

1. Ευαίσθητο δέρμα
Αν το δέρμα σας κοκκινίζει εύκολα ή εμφανίσετε ακμή, τότε μάλλον λαμβάνετε ημερησίως μεγαλύτερη ποσότητα ζάχαρης απ΄ότι πρέπει. 

2. Αισθάνεστε συνεχώς κουρασμένοι
Κοιμάστε επαρκώς; Κάνετε τα ίδια, δεν έχετε αλλάξει καθόλου τις συνήθειες σας, αλλά ταλαιπωρείστε από πονοκεφάλους και νιώθετε κουρασμένες; Τότε θα πρέπει να υπολογίσετε τη ζάχαρη που καταναλώνετε από τα γεύματα.

3. Πεινάτε συνεχώς
Αν δεν προλαβαίνετε να τελειώσετε το γεύμα σας και σας πιάνει λιγούρα, τότε μάλλον το επίπεδο σακχάρου στο αίμα είναι συνεχώς αυξημένο. Σε περίπτωση που δεν πέφτετε με τα μούτρα στα γλυκά, πιθανόν να τσιμπάτε λίγη παραπάνω ζάχαρη στα ροφήματά σας. Καιρός να την ελαττώσετε. 

4. Έχετει συχνοουρία
Η ζάχαρη επηρεάζει πολύ το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όσο περισσότερη λοιπόν καταναλώνουμε τόσο πιο πιθανό είναι να επισκεπτόμαστε συχνά την τουαλέτα 
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top