15 βιβλία που θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

Θα οδηγήσουν τα παιδιά σ' ένα μαγικό ταξίδι

15 Bιβλία Για Τα Φετινά Χριστούγεννα των παιδιών

Γιορτάστε τα Χριστούγεννα με υπέροχα βιβλία που θα λατρέψουν οι μικροί αναγνώστες αλλά και όσοι αισθάνονται  τη μαγεία των εορτών.

Το star.gr  και η Γεωργία Χάρδα σας παρουσιάζει βιβλία που θα αγαπήσουν τα παιδιά και θα τους κρατήσουν μοναδική συντροφιά τις γιορτινές ημέρες.

Πρόκειται για εξαιρετικές εκδόσεις που μέσα από προσεγμένα κείμενα και όμορφες εικονογραφήσεις θα οδηγήσουν τα παιδιά σ' ένα μαγικό ταξίδι!

Xριστούγεννα στην Αθήνα: Οι παιδικές παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες

«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» του Τσάρλς Ντίκενς

 

Οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Τσαρλς Ντίκενς δεν έχουν πάψει να γοητεύουν τους μικρούς αναγνώστες. Χιονοσκέπαστες στέγες, τζάκια που σκορπούν ζεστασιά, μαγεία. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.
Στην πρώτη ιστορία ο Εμπενέζερ Σκρουτζ είναι ένας δύστροπος, γκρινιάρης και πικρόχολος άνθρωπος, χωρίς φίλους. Δεν απολαμβάνει τα Χριστούγεννα και πιστεύει ότι το ίδιο θα έπρεπε να ισχύει για όλους. Μια παγωμένη παραμονή Χριστουγέννων τρία Πνεύματα τον παίρνουν μαζί τους σε ένα απίστευτο ταξίδι για να του δείξουν πόσο λανθασμένη είναι η δυσάρεστη και κακότροπη συμπεριφορά του. Χάρη σε αυτό το μαγικό ταξίδι, ο Σκρουτζ μαθαίνει να αγαπά τα Χριστούγεννα αλλά και τους ανθρώπους γύρω του.

Η δεύτερη ιστορία, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι μια τρυφερή ιστορία γύρω από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις που φέρνει στον καθένα μας το λαμπροστόλιστο σύμβολο των Χριστουγέννων.

Kυκλοφορεί στη σειρά «Γαλάζια Βιβλιοθήκη» των εκδόσεων Μίνωας.

«Ιστορίες από τα μακρινά προάστια» του Σων Ταν

«Ιστορίες από τα μακρινά προάστια» του Σων Ταν

Το βιβλίο «Ιστορίες από μακρινά προάστια» του Σων Ταν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αίολος σε μετάφραση της Αυγής Δαφερέρα.
Ο μοναδικός Σων Ταν, πολυβραβευμένος Αυστραλός εικονογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μας αποκαλύπτει καθημερινές ιστορίες σε απομακρυσμένα προάστια, που πολλές φορές δεν τους δίνουμε σημασία: χειροποίητα κατοικίδια, περιπέτειες για μελλόνυμφους, αβοήθητα θαλάσσια κήτη, μικροσκοπικούς σπουδαστές του προγράμματος ανταλλαγών και κρυφά, θεοσκότεινα δωμάτια, γεμάτα γλέντια και χαρές.

Θυμάσαι τον νεροβούβαλο στο τέλος του δρόμου μας; Ή εκείνο τον δύτη με το σκάφανδρο που είχαμε συναντήσει κοντά στην υπόγεια διάβαση; Ξέρεις γιατί τα σκυλιά γαβγίζουν μες στα μαύρα μεσάνυχτα;

«Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες»

«Ένας κόσμος γεμάτος… Ντίκενς, 8 αγαπημένες κλασικές ιστορίες»

Ανακαλύψτε οκτώ αγαπημένες κλασικές ιστορίες του διασημότερου Άγγλου συγγραφέα όλων των εποχών, Τσαρλς Ντίκενς.
Ο 'Ολιβερ Τουίστ ,ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, το παλαιοπωλείο, οι Μεγάλες Προσδοκίες, η Ιστορία δύο Πόλεων ,οι Δύσκολοι Καιροί, ο Νίκολας Νίκλεμπι και φυσικά η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία. Οι ιστορίες είναι διασκευασμένες για παιδιά και στο τέλος του βιβλίου θα βρουν πληροφορίες για τον συγγραφέα και ένα ιδιαίτερα χρήσιμο γλωσσάρι. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας σε διασκευή της Αντζελα Μακάλιστερ, εικονογράφηση Ζανικ Χάνσεν και μετάφραση της Ιωάννας Μπαμπέτα.

«Το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

«Το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι» της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

Μετά τις επιτυχημένες ιστορίες του Χάρι Πότερ η Τζ. Ρόουλινγκ επιστρέφει με μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα λατρέψουν τα παιδιά. Πρωταγωνιστής είναι ο Γου ,το λατρεμένο λούτρινο γουρουνάκι του Τζακ. Βρίσκεται πάντα δίπλα του, συμπαραστάτης στα καλά και στα κακά. Μια Παραμονή Χριστουγέννων, όμως, κάτι τρομερό συμβαίνει: ο Γου χάνεται.
Έτσι ο Τζακ παρέα με το Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι, τον αχώνευτο αντικαταστάτη του Γου, θα ταξιδέψουν στη μαγική Χώρα των Χαμένων όπου θα ζήσουν απίθανες περιπέτειες…

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Σοφίας Γρηγορίου.

«Κλασική μουσική-Η ιστορία της σε εικόνες» του Ρίτσαρντ Μπράτμπι

«Κλασική μουσική-Η ιστορία της σε εικόνες» του Ρίτσαρντ Μπράτμπι

Μια εξαιρετική έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση που θα κάνει τα παιδιά να μάθουν και κυρίως να αγαπήσουν μέσα από μια άψογη εικονογράφηση την κλασική μουσική. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των μουσικών οργάνων που θα απολαύσουν οι μικροί αναγνώστες.

Η ιστορία της δυτικής μουσικής από τον 11ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας, από τη Χίλντεγκαρντ του Μπίνγκεν μέχρι τον Στοκχάουζεν. Γνώρισε τους μεγαλύτερους συνθέτες και άκου τη μουσική τους διαβάζοντας! Μάθε τα μουσικά όργανα και δες πώς παίζονται και συνδυάζονται για να φτιαχτεί η μουσική. Ανακάλυψε τις πιο διάσημες όπερες και συμφωνίες, τα πιο γνωστά κοντσέρτα και μπαλέτα.
Μια έκδοση που συνδυάζει τη γνώση με την απόλαυση: κατέβασε δωρεάν την εφαρμογή ConBrio στο κινητό ή το τάμπλετ σου, πέρνα την κάμερα πάνω από τις σελίδες του βιβλίου και ανακάλυψε 100 σύντομα μουσικά αποσπάσματα από τα έργα που παρουσιάζονται. Η μετάφραση είναι του Αλέξανδρου Πανούση.

«Πάμε γιαγιά»  του Ζιλ Μπομ

«Πάμε γιαγιά»  του Ζιλ Μπομ


Το βιβλίο του Ζιλ Μπομ είναι μια βαθιά συγκινητική ιστορία για τη δύναμη της θέλησης και φυσικά την αγάπη που υπερνικά όλα τα εμπόδια. Η γιαγιά της ιστορίας μας φαίνεται σκληρή και σίγουρα όχι εύκολος άνθρωπος. Κάθε φορά που η μικρή μας πρωταγωνίστρια πηγαίνει στο σπίτι της φοβάται. Εκείνη προσπαθεί να τη βοηθήσει να μεγαλώσει , να γίνει ανεξάρτητη ,να γνωρίσει νέες συγκινήσεις. Αρχικά αποφασίζει να βγάλει τις βοηθητικές ρόδες από το ποδήλατο. Στη συνέχεια όμως η θέληση και η αποφασιστικότητα της θα οδηγήσει γιαγιά και εγγονή σε ένα μαγικό ταξίδι ανακάλυψης.

Μια συγκινητική και αστεία ιστορία, ένας τρυφερός φόρος τιµής στις γιαγιάδες που πίσω από τον αυστηρό χαρακτήρα τους κρύβουν τη διάθεση να βοηθήσουν τα εγγόνια τους ν’ αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτονομία. Και στο τέλος βγαίνουν και εκείνες κερδισμένες αρκεί να μπορούν να ακολουθήσουν τον παιδικό ενθουσιασμό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση σε μετάφραση του Αλέξανδρου Πανούση.

«Μην παίρνεις τον ελέφαντα στο λεωφορείο» της Πατρίσια Κλίβελαντ -Πεκ

«Μην παίρνεις τον ελέφαντα στο λεωφορείο» της Πατρίσια Κλίβελαντ -Πεκ

Μην παίρνεις τον ελέφαντα στο λεωφορείο.
Πού να χωρέσει ο δύστυχος, ολόκληρο θηρίο!
Είναι βαρύς κι ασήκωτος, κι αν κάνει να καθίσει,
τις θέσεις των επιβατών όλες θα τις διαλύσει!

Ελέφαντες σε λεωφορεία; Καµήλες σε ψαρόβαρκες; Ιπποπόταµοι σε αερόστατα; Μια φάλαινα... µε ποδήλατο;!;
∆ιασκέδασε µε το τρελό χάος που δημιουργούν διάφορα ζώα χρησιµοποιώντας ακατάλληλα οχήµατα µέχρι να βρεθεί το ιδανικό µέσο µεταφοράς για όλα τους! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση σε εξαιρετική εικονογράφηση και  μετάφραση του Αλέξανδρου Πανούση.

«Γουίνστον, ο ταχυδρόμος των Χριστουγέννων» της Άλεξ Τ. Σμιθ

«Γουίνστον, ο ταχυδρόμος των Χριστουγέννων» της Άλεξ Τ. Σμιθ

Ένα βιβλίο που θα αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες αφού συνδυάζει μια υπέροχη ιστορία και πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες.

«Καλή συνέχεια στην περιπέτειά σου. Φαίνεσαι πολύ γενναίο ποντικάκι και ξέρω ότι θα προλάβεις να παραδώσεις το γράμμα στον Άγιο Βασίλη πριν από τα Χριστούγεννα. Να προσέχεις πολύ! Καλή τύχη!» Την παραμονή των Χριστουγέννων, ο Γουίνστον βρίσκει παραπεταμένο ένα γράμμα που απευθύνεται στον Άγιο Βασίλη. Έτσι, αναλαμβάνει μια Πολύ Σημαντική Αποστολή: θα ψάξει να βρει τον Άγιο Βασίλη, ώστε να του παραδώσει το γράμμα προτού ξημερώσουν Χριστούγεννα. Καθώς ο Γουίνστον περιφέρεται στη γιορτινή πόλη, θα ζήσει συναρπαστικές περιπέτειες, θα αποκτήσει μερικούς υπέροχους καινούριους φίλους και θα μάθει ότι μια πράξη καλοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε ένα ευτυχισμένο τέλος. Μια θαυμάσια, τρυφερή ιστορία για όλη την οικογένεια, που θα σας κρατήσει συντροφιά ενώ περιμένετε τα Χριστούγεννα. Αποτελείται από είκοσι τέσσερα κεφάλαια (και μισό), ενώ κάθε κεφάλαιο συνοδεύεται από μια χριστουγεννιάτικη δραστηριότητα, την οποία μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί στο σπίτι ή ακόμα και με φίλους. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Σοφίας Γρηγορίου.

«Όταν ο Άγιος Βασίλης έχασε τη στολή του »της Μάρθας Κολοκοτρώνη

«Όταν ο Άγιος Βασίλης έχασε τη στολή του »της Μάρθας Κολοκοτρώνη
 

Όλα τα παιδιά αγαπούν να διαβάζουν ιστορίες για τον Άγιο Βασίλη. Αυτή τη φορά ο Άγιος Βασίλης έρχεται αντιμέτωπός μ' ένα μεγάλο πρόβλημα. Έχασε τη στολή του...

«Μα πού να βρίσκεται;» αναρωτιόταν ο Άγιος Βασίλης.

Είχε ξημερώσει η μεγάλη μέρα, η μέρα που περίμενε όλη τη χρονιά για να μοιράσει τα δώρα και να φωτίσει τα χαμόγελα των παιδιών του κόσμου όλου, μα κάτι του έλειπε… Έψαξε μέσα στο σπίτι, έξω από το σπίτι, αλλά η μοναδική κόκκινη, κατακόκκινη και λαμπερή στολή του δεν ήταν πουθενά!

Ένα παραμύθι που επιτρέπει στη μαγεία των Χριστουγέννων να τρυπώσει και στο δικό μας σπιτάκι και να μας αφήσει να ονειρευτούμε και να ταξιδέψουμε παρέα με την καλύτερη παρέα, όσο μεγάλοι και μικροί κι αν είμαστε! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση.

«Ο Αϊ-Βασίλης και το μαγεμένο παστίτσιο» της Ρένας Ρώσση -Ζαϊρη

«Ο Αϊ-Βασίλης και το μαγεμένο παστίτσιο» της Ρένας Ρώσση -Ζαϊρη


Η μάγισσα Κουκού Κικιριρί Νυχτεριδολιλί ήταν θυμωμένη. Πλησίαζε παραμονή Πρωτοχρονιάς κι ήταν Ολομόναχη. Κανένας δεν την αγαπούσε.

Ήξερε καλά πως γι’ αυτό έφταιγε ο Αϊ-Βασίλης. Έτσι αποφάσισε να τον εκδικηθεί. Του μαγείρεψε παστίτσιο, το αγαπημένο του φαγητό, και το ράντισε με σκόνη από φταρνίσματα σαλιγκαριών. Ο Αϊ-Βασίλης έφαγε μια μεγάλη μπουκιά και μεταμορφώθηκε σε ένα… τεράστιο παπάκι. Ένα παπάκι που φορούσε τη στολή του Αϊ-Βασίλη! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Η Μαίρη Πόπινς ανοίγει την πόρτα» της Π.Λ Τράβερς

«Η Μαίρη Πόπινς ανοίγει την πόρτα» της Π.Λ Τράβερς

Η αγαπημένη Μαίρη Πόπινς επιστρέφει αυτά τα Χριστούγεννα για μαγικές αναγνώσεις...
Μια σκοτεινή νύχτα του Νοέμβρη η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει μέσα σε μια έκρηξη πυροτεχνημάτων για να επαναφέρει την τάξη και να χαρίσει λίγη μαγεία στους κατοίκους της Οδού Κερασιάς.
Πάνω από ογδόντα χρόνια έχουν περάσει από τότε που συναντήσαμε για πρώτη φορά τη Μαίρη Πόπινς, κι αυτή η πρωτότυπη κλασική ιστορία εξακολουθεί να μαγεύει τους αναγνώστες και να οδηγεί νέους θαυμαστές στον μυστηριώδη κόσμο της αγαπημένης μαγικής νταντάς όλων μας.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη.

«Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο 6- Μαγεία στο Λεπτό» της Κάθριν Λιτλγουντ 

«Το Μαγικό Ζαχαροπλαστείο 6- Μαγεία στο Λεπτό» της Κάθριν Λιτλγουντ 

 

Το έκτο βιβλίο της αγαπημένης σειράς ταξιδεύει τους αναγνώστες του σ’ έναν κόσμο γεμάτο μαγικά γλυκά, κεκάκια και μπισκότα όπου όλα είναι πιθανά.  Όταν η Ρόουζ Μπλις μαθαίνει ότι πρέπει να περάσει μια δοκιμασία για να της δοθεί ο τίτλος της Εξέχουσας Ζαχαροπλάστισσας, δεν μπορεί καν να φανταστεί τις περιπέτειες που την περιμένουν. Η άφιξή της στην πόλη Μποντέμπς είναι γεμάτη εκπλήξεις. Εδώ ο χρόνος κυλάει αντίστροφα, ενώ δεν υπάρχουν ενήλικες και όλες οι δουλειές γίνονται από μωρά και παιδιά. Φαίνεται πως η Μαρτσέσα, η δήμαρχος της πόλης, έχει καταραστεί όλους τους κατοίκους προκειμένου να πετύχει έναν σκοτεινό σκοπό. Θα καταφέρει η Ρόουζ να σπάσει τα μάγια και να τους σώσει;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός σε μετάφραση της Κέλλης Κρητικού.

«Ύποπτη Υπόθεση: Το Μυστήριο της Έπαυλης»  της Lauren Magaziner

«Ύποπτη Υπόθεση: Το Μυστήριο της Έπαυλης»  της Lauren Magaziner

 

Tο νέο βιβλίο της Lauren Magaziner θα ξετρελάνει τους αναγνώστες καθώς τους δίνει ούτε μια ούτε δυο αλλά 158 επιλογές και 41 καταλήξεις για να επιλέξουν τη συνέχεια του βιβλίου.
O Κάρλος Σεράνο δεν έχει λύσει ποτέ στη ζωή του μυστήριο. Όταν όμως η μητέρα του αρρωσταίνει τη μέρα που θα ξεκινούσε μια έρευνα που θα έσωζε το γραφείο ιδιωτικών ερευνών της, αναλαμβάνει ο ίδιος την υπόθεση μαζί με την Ελάιζα, την καλύτερή του φίλη, και τον μικρό αδελφό της τον Φρανκ…

Τώρα οι τρεις νεαροί ντετέκτιβ πρέπει να ξεδιαλύνουν το μυστήριο που αφορά μια εκκεντρική εκατομμυριούχο, ανώνυμες απειλές και έναν θαμμένο θησαυρό. Όμως με τόσους δύσκολους γρίφους, περίεργους υπόπτους, κρυμμένα μυστικά και δεκάδες επιλογές, χρειάζονται οπωσδήποτε τη δική σου βοήθεια! Κυκλφορεί από τις εκδόσεις Anubis σε μετάφραση της Ειρήνης Παϊδούση.

«Σε Δέκα Λεπτά για Ύπνο: Ο Μικρός Μονόκερος» των Ριάνον Φίλντινγκ και Κρις Τσάτερτον

«Σε Δέκα Λεπτά για Ύπνο: Ο Μικρός Μονόκερος» των Ριάνον Φίλντινγκ και Κρις Τσάτερτον

 

«Η Αστρινή είναι ένα ζωηρό μικρό μονοκεράκι,

με μια ουρίτσα κατσαρή, λαμπερό κερατάκι.

“Σε δέκα λεπτά για ύπνο!” λέει ο μπαμπάς της σαν βραδιάζει –

μα το μονοκεράκι μας… καθόλου δεν νυστάζει!»

Σε μια χώρα με χώμα από ροζ ζάχαρη και σύννεφα από σαντιγί, όπου συμβαίνουν πράγματα θαυμάσια και μαγικά, ένα άτακτο μονοκεράκι σκαρφίζεται την επόμενη σκανταλιά, καθώς ο μπαμπάς του μετρά αντίστροφα τα λεπτά ως την ώρα για ύπνο!

Μια μαγική ιστορία για καληνύχτα γραμμένη σε ρίμες, για παιδάκια και μονοκεράκια!

Ένα τρυφερό παραμύθι που μαγεύει την παιδική ψυχή με την τρυφεράδα του, από τη ζωηρή, όλο δράση αρχή έως την απαλή, ήρεμη κατάληξη.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis σε μετάφραση της Δώρας Γιακουμή.

«Είναι ένα Τέρας στο Βιβλίο Σου» του Tom Fletcher

«Είναι ένα Τέρας στο Βιβλίο Σου» του Tom Fletcher

 

Ένα σκανταλιάρικο Τέρας τρύπωσε μέσα σε αυτό το βιβλίο! Γαργάλησε, φύσηξε, τράνταξε… Θα βάλεις τα δυνατά σου για να το διώξεις;

Ένα παιχνιδιάρικο διαδραστικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Anubis!

Το πρώτο βιβλίο της σειράς «Who’s in Your Book», που, χάρη στην τεράστια επιτυχία που γνώρισε, σηματοδότησε την αρχή μίας από τις πιο επιτυχημένες σειρές διαδραστικών παιδικών βιβλίων διεθνώς, η οποία μετρά ήδη 7 τίτλους και συνεχίζει…

O TOM FLETCHER είναι διάσημος συγγραφέας παιδικών βιβλίων με ρεκόρ πωλήσεων στην Αγγλία. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 23 γλώσσες. Είναι ο ιδρυτής, συνθέτης και τραγουδιστής του συγκροτήματος McFly καθώς και κάτοχος Βραβείου Γκίνες, ξεπερνώντας το ρεκόρ των Beatles ως «το νεότερο συγκρότημα του οποίου το ντεμπούτο άλμπουμ πήγε κατευθείαν στο νούμερο 1 των τσαρτ». Η  μετάφραση είναι  της Δώρας Γιακουμή.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top