Δύο διαδικτυακές παραστάσεις εντελώς δωρεάν

«Ο Ουρανός και το παντελόνι του» και «Ο ήχος του όπλου».

παραστάσεις διαδυκτιακές και δωρεάν

Μπορεί όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και να μένουμε μέσα αυτό  δε σημαίνει όμως πως δεν πάμε θέατρο, έστω και διαδικτυακά.

Διαδικτυακές ψυχαγωγικές «αποδράσεις» για όλη την οικογένεια

Το Θέατρο Σταθμός προβάλει με τη βοήθεια της τεχνολογίας δύο παραστάσεις.

Η μία είναι «Ο Ουρανός και… το Παντελόνι του» και η άλλη «Ο ήχος του όπλου».

Στην πρώτη παράσταση των Λούλας Αναγνωστάκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη αντίστοιχα, πρωταγωνιστούν η Νένα Μεντή και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. 

Μια παράσταση που συνθέτει κάτω από έναν ενιαίο τίτλο τον μονόλογο «Αυτός και το παντελόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη και το μονοπρόσωπο έργο «Ο ουρανός κατακόκκινος» της Λούλας Αναγνωστάκη. «Αυτός» (Χρ. Χατζηπαναγιώτης) - παρά το γεγονός ότι δεν έχει ούτε όνομα - και η Σοφία Αποστόλου (Ν. Μεντή) -«πρώην καθηγήτρια, απολυθείσα λόγω αλκοολισμού» και «μητέρα φυλακισμένου»- αφηγούνται την προσωπική τους ιστορία μέσα από δύο έργα που μιλούν για τη μοναξιά, την ενοχή, τα τραύματα και τα αδιέξοδα.

Η δεύτερη παράσταση είναι «Ο ήχος του όπλου».

Ο «Ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη με την Πέγκυ Σταθακοπούλου, την Τζένη Σκαρλάτου, τον Σταύρο Μερμήγκη, τη Βασιλική Τρουφάκου, τον Αγησίλαο Μικελάτο και τον Κώστα Νικούλι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, ανέβηκε ένα χρόνο μετά το θάνατο της γιατί όπως είχε δηλώσει στο «α» ο Μάνος Καρατζογιάννης «θεωρούμε ότι οφείλει μέσα στις 1.500 παραστάσεις να υπάρχει ένα δικό της έργο». Η συγγραφέας μέσα από το έργο τοποθετημένο και γραμμένο στα μέσα της δεκαετίας του 80’, κατάφερε να αποτυπώσει μοναδικά το ψυχικό τοπίο του Νεοέλληνα και τη σύγχρονη Ιστορία της χώρας μέσα από ιστορίες καθημερινών ανθρώπων, στα προσωπικά αδιέξοδα και τραύματα των οποίων αναγνωρίζεις εύκολα το συλλογικό μας τραύμα (όπως επισημαίνει η κριτική της Τώνιας Καράογλου για την παράσταση).

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top