Οι νικητές των έβδομων θεατρικων βραβείων κοινού

Παρουσιαστές ο Βασίλης Παλαιολόγος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη

Βραβεία κοινού

Όλο το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου βρισκόταν εκεί. Αλλά και εκπρόσωποι των παλιότερων γενιών. Στην κατάμεστη αίθουσα «Αντιγόνη» στο «Θέατρον-Ελληνικός Κόσμος» πραγματοποιήθηκαν τα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού. 

Η μεγάλη φετινή τους επιτυχία εκτός από τη προσέλευση σχεδόν 1000 θεατών οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην άψογη επικοινωνία των δύο παρουσιαστών.

Ορέστης Τζιόβας, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Βασίλης Μπισμπίκης

Ο Βασίλης Παλαιολόγος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη δημιούργησαν ένα αχτύπητο δίδυμο με χημεία, αμεσότητα, χιούμορ και πολύ καλή αίσθηση του χρόνου. Σ' αυτήν την υπέροχη βραδιά τα 70 λεπτά της απονομής πέρασαν πολύ γρήγορα και η εκδήλωση, που έφερε την σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη, κράτησε αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη, "τόσο, όσο...".

 

Κωνσταντίνος Τζάθας-Νατάσα Τριανταφύλλη

Το ευχάριστο κλίμα και η παρεϊστικη ατμόσφαιρα συνεχίστηκε και μετά το τέλος της εκδήλωσης στο φουαγιέ, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του πολύ φιλόξενου "Θέατρον-Ελληνικός Κόσμος".

Μπέτυ Αποστόλου, Νικορέστης Χανιωτάκης, Ηρώ Μουκίου

Η παράσταση που τα σάρωσε όλα στα φετινά βραβεία ήταν το "Άνθρωποι και Ποντίκια" Κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση ως η καλύτερη της σεζόν 2018-19, το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας (Βασίλης Μπισμπίκης), αλλά και το βραβείο των αρθρογράφων πολιτιστικών ιστοσελίδων.

Κώστας Κουτσουνέλος, Μαριάννα Πολυχρονίδη, Στέφανος Μουαγκιέ

Το μουσικό θέμα των βραβείων έφτιαξε η Ρέα Σιαφάκα (Error In Person), τα βραβεία φιλοτέχνησε η Άρτεμις Βρουλάκη, ενώ την εκδήλωση, που κάλυψε ζωντανά το www.live-tv.gr μπορείτε να την απολαύσετε ΟΛΟΚΛΗΡΗ στη σελίδα του σάιτ στο f.b ΕΔΩ: 

Αναλυτικά οι νικητές και όλα όσα συνέβησαν στα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun:

Αντρικές ερμηνείες

1ο Βραβείο: Γιάννης Νιάρρος (Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα – Θέατρο Τζένη Καρέζη – Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος)
2ο Βραβείο: Νίκος Κουρής (Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια – Θέατρο Θησείον – Σκηνοθεσία Νικορέστης Χανιωτάκης)
3ο Βραβείο: Μάνος Καρατζογιάννης (Φυλές – Θέατρο Σταθμός – Σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς)

Γυναικείες ερμηνείες 

1ο Βραβείο: Μαίρη Μηνά (Με λένε Έμμα – Σύγχρονο Θέατρο – Σκηνοθεσία Ελένη Σκότη)
2ο Βραβείο: Μαρία Ναυπλιώτου (Masterclass – Θέατρο Μικρό Χορν – Σκηνοθεσία Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος)
3ο Βραβείο: Λένα Ουζουνίδου (Η ψιλικατζού – Πολυχώρος Vault – Σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζιάς)

Καλύτερη παράσταση 

1ο Βραβείο: Άνθρωποι και ποντίκια (Cartel – Βασίλης Μπισμπίκης)
2ο Βραβείο: Ξύπνα Βασίλη (Εθνικό Θέατρο – Άρης Μπινιάρης)
3ο Βραβείο: Προσωπική Συμφωνία (Από Μηχανής Θέατρο – Δημήτρης Μυλωνάς)

Καλύτερη σκηνοθεσία 

1ο Βραβείο: Βασίλης Μπισμπίκης (Άνθρωποι και ποντίκια – Cartel)
2ο Βραβείο: Γιάννης Κακλέας (Ερωτευμένος Σαίξπηρ – Θέατρο Ελληνικός Κόσμος)
3ο Βραβείο: Βασίλης Μαυρογεωργίου (Κατάδικος – Θέατρο Αποθήκη)

Τα "170 τετραγωνικά" ήταν το μοναδικό νεοελληνικό έργο στην πρώτη δεκάδα σε παραστάσεις και σκηνοθεσία, ενώ ο δημιουργός του Γιωργής Τσουρής βρέθηκε στην πρώτη 10άδα των αντρικών ερμηνειών και η Βάλια Παπακωνσταντίνου στην αντίστοιχη των γυναικών. 

Tα βαρβεία για το 2018

Τα πρώτα χρονικά βραβεία της εκδήλωσης, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια απονεμήθηκαν στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» για το All4fun το 2018 Ελεάνα Καυκαλά και Μαρία Πετεβή. Το σχετικό βραβείο προκύπτει από τα κλικ που κάνουν οι συνεντεύξεις στη στήλη "πρόσωπο της εβδομάδας" το εκάστοτε έτος. 

Ανερχόμενοι ηθοποιοί (Rising Stars)

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται αποκλειστικά από το All4fun από το 2015 και είναι το μοναδικό που δε σχετίζεται με τη ψηφοφορία του κοινού.. 

Το «Βραβείο ανερχόμενης ηθοποιού» στη γυναικεία κατηγορία δόθηκε στην Χρηστίνα Γαρμπή («Μύρτος», Παύλου Μάτεση, Ομάδα 4Frontal, σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου) και το αντίστοιχο «Βραβείο ανερχόμενου ηθοποιού» στον Παναγιώτη Γαβρέλα («Η κουζίνα» στο Θέατρο Αποθήκη, σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και  «Το δαχτυλίδι της μάνας», του Γιάννη Καμπύση, Ομάδα C for Circus, σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη).

* Την απονομή έκανε η περσινή νικήτρια Ιφιγένεια Γρίβα.

Καλύτερη παράσταση από τις πολιτιστικές ιστοσελίδες 

Και εδώ το 'Άνθρωποι και Ποντίκια" μονοπώλησε την πρώτη θέση. Επίσης με διαφορά.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό ενθουσιάστηκε με την αισθαντική φωνή της ηθοποιού-τραγουδίστριας Ιωάννας Λέκκα, αλλά και με τη χορογραφία της Λαμπρινής Γκόλια. Φέτος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το βραβείο All4troll, που παρέλαβε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Κουτσολέλος. Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Αντιγόνη, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top