Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα δίπλα στους πυρόπληκτους

Μια σειρά από παραστάσεις από τις 26 27 και 28 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Αθηνά

Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα

Οι συντελεστές των θεατρικών ομάδων, η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισαν να δώσουν παραστάσεις σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας και όλα τα έσοδα να διατεθούν στους πληγέντες.

Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα κλείνει αισίως 29 χρόνια, είναι ένας οργανισμός που ξεκίνησε με την παρότρυνση του αείμνηστου Βασίλη Τσάγκλου  το 1989.

Από τότε μετράει πολλές επιτυχίες με  πολλά θεατρικά δρώμενα μέσα στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου, και εξακολουθεί ακόμα και μέσα στη κρίση να είναι πάντα μπροστά και να δίνει στους δημότες την ευκαιρία να ασχολούνται, ενεργά με τον πολιτισμό.  

Όλα αυτά οφείλονται στο αστείρευτο  πάθος των ενεργών πολιτών της περιοχής που ασταμάτητα εργάζονται και δημιουργούν θεατρικές ομάδες, εργαστήρια, παραστάσεις  υψηλού επιπέδου, βραβεύσεις και διακρίσεις, σε συνθήκες άλλοτε δύσκολες και άλλοτε εύκολες.

Σήμερα μετά την πιο σκληρή δοκιμασία της  καταστροφικής πυρκαγιάς του Ιουλίου  το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα όχι απλώς είναι ενεργό, αλλά  δίνει το παρόν κάνοντας πράξη την αξία της αλληλεγγύης και της προσφοράς δείχνοντας την αγάπη του στους συμπολίτες του Δήμου που επλήγησαν από τη φοβερή φωτιά.   

Ευχαριστούμε θερμά το Θέατρο “Αθηνά” και τον κύριο Μαροσούλη για την παραχώρηση του χώρου.

Αναλυτικά θα δούμε


Κεντρική Σκηνή
Τετάρτη 26/9 και ώρα 20:30

«Η Αυλή των Θαυμάτων»


Το Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα και η Κεντρική Σκηνή έχει τη χαρά να παρουσιάζει το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλη  «Η Αυλή των θαυμάτων».
Παρακολουθούμε τη ζωή και τις ιστορίες των ανθρώπων μιας αυλής που διαδραματίζεται σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, στα τέλη της δεκαετίας του ’50.  Ένα έργο που περιγράφει την μεταπολεμική κατάσταση της χώρας μέσα σε ένα κοινωνικό και πολιτικό ιστό πονεμένο και σχεδόν διαλυμένο από τις συνέπειες του πολέμου και του εμφυλίου. Μέσα σε μια αυλή αναβιώνει όλη η ιστορία της Ελλάδας.
Συντελεστές
Συγγραφέας Ιάκωβος Καμπανέλης
Σκηνοθεσία Τάσος Χαλκιάς
Σκηνικά  Πελαγία Αγγελίδου
Κοστούμια Η ομάδα με την ευγενική βοήθεια της Ηλιάδας Χαλκιά
Μουσική Γιάννης Ψειμάδας
Φώτα Τάσος Χαλκιάς Κώστας Αγγέλου

Πέμπτη 27/9 και ώρα 20.30

Η σκηνή του Βαρνάβα
«Αλαμανάκ»
Λίγα λόγια για το έργο:
- Το Αλμανάκ δεν είναι παραμύθι. Δεν είναι θεατρικό έργο. Είναι ένα μαγικό βιβλίο που λέει ιστορίες. Ιστορίες αληθινές! Ιστορίες σημαντικών προσώπων: πολιτικών, παπάδων, δημοσιογράφων... Αλλά και ασήμαντων ανθρώπων, απλών ανθρώπων που αναρωτιούνται, σκέφτονται, προσπαθούν να καταλάβουν ή αποφασίζουν να κοιμηθούν... για εκατό χρόνια, σαν την ωραία κοιμωμένη!

Συντελεστές
Κείμενο: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνοθεσία : Νίκος Γκεσούλης
Μουσική: Γιώργος Βαρσαμάκης ,
Σκηνικά-Κοστούμια:  θεατρική ομάδα

Παρασκευή 28/9 και ώρα 20:30
Νεανική Σκηνή παρουσιάζει

Το «Αυτός, αυτές και τα μυστήρια» είναι το αποτέλεσμα μιας ιδιαίτερης και πρωτόγνωρης δουλειάς για την Νεανική μας Σκηνή.
Έμπνευση και βάση της στάθηκε για μας το περίφημο έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι Εκείνος».
Το περιεχόμενό του, το ύφος και η αίσθηση του χιούμορ που αναδύεται ασκώντας παράλληλα και κοινωνική κριτική ήταν για μας το έναυσμα και η βάση πάνω στην οποίαν χτίσαμε (χωρίς ασφαλώς να αντιγράφουμε)
Ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις, με ασκήσεις υποκριτικής και αυτοσχεδιασμούς δημιουργήσαμε τις σκηνές και τους ρόλους μας σε μία πρωτόγνωρη, γοητευτική και άκρως δημιουργική συνύπαρξη.
Το «Αυτός, αυτές και τα μυστήρια» είναι μία σάτιρα με αβίαστο γέλιο, που όμως μέσα από αυτό αναβλύζουν σκηνές και σχέσεις ανθρώπινες.  Η ανάγκη για επαφή, τρυφερότητα και αγάπη.  Το χρήμα και η επιρροή του, το άγχος που κατατρώει τα σωθικά μας.  Τα καθημερινά απλά πράγματα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε την αξία τους στην ζωή μας.
Κέντρο όλων αυτών ένας άντρας σε ένα παγκάκι.  Ποιος είναι;  Τι κάνει μόνος του εκεί;  Γιατί κάθεται σιωπηλός;
Οι απαντήσεις και η συνέχεια επί σκηνής.

Συντελεστές
Κείμενο : το έργο έγραψε η ομάδα
Σκηνοθεσία :  ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Επιμέλεια κουστουμιών :ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Σκηνογραφία - κατασκευή σκηνικών :ΠΕΛΑΓΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ
Μουσική επιμέλεια : ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
Φωτισμός:   ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΓΕΛΟΥ
Αφίσα :  ΕΥΡΥΓΕΝΗΣ
Ειδικές κατασκευές - τεχνικός σκηνής ΤΟΝΙ

Θέατρο Αθηνά Δεριγνύ 10 Αθήνα

Τιμή εισιτηρίων γενική είσοδος 10 ευρώ.  Προπώληση viva.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top