ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ τον τάφο της Αμφίπολης από ψηλά!

Οι αρχαιολόγοι προσπαθούν να φέρουν στο φως ένα μυστικό 2.300 ετών

Εντυπωσιακή είναι η εικόνα του τάφου της Αμφίπολης, έτσι όπως κατέγραψε από ψηλά ένα ελικόπτερο.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές. Κυκλικός με διατάσεις ενός γηπέδου. Σε μια άκρη έχει τοποθετηθεί το στέγαστρο που σκεπάζει τις δυο ακέφαλες Σφίγγες, ενώ μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να συντηρήσει τα ευρήματα που έχουν δει έως τώρα το φως της δημοσιότητας.

Ο υπουργός Πολιτισμού, μάλιστα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM δήλωσε ότι τα όσα λέγονται... για το ποιος είναι θαμμένος στον τύμβο είναι εικασίες.

«Δημιουργήσαμε επίσης τις απαραίτητες εργοταξιακές υποδομές, γιατί μπαίνουμε στο φθινόπωρο, και θα εξασφαλίσουν καλύτερη προστασία στο μνημείο και από τις καιρικές συνθήκες και έγιναν κάποια έργα αποχέτευσης και απομάκρυνσης υδάτων.Θα μπούμε πρώτα μέσα στον τάφο, θα καθαριστεί και μετά θα καταλάβουμε τι έχει συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι εικασίες», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Ωστόσο, πριν ακόμα μάθουμε το μεγάλο «μυστικό» που κρύβει ο Τύμβος Καστά, άρχ��σε η γνωστή ελληνική μουρμούρα.

Ο συγγραφέας Νίκος Δήμου με άρθρο του στο «protagon» βάζει τις δύο Σφίγγες να συνομιλούν και να λένε μεταξύ άλλων: «Η δόξα των προγόνων στάθηκε γι’ αυτούς ευχή και κατάρα. Λοιπόν ίσως καλυτέρα γι’ αυτούς τώρα ένας κενός τάφος».

Ο ίδιος έδωσε εξηγήσεις για τα όσα έγραψε: «Δυστυχώς, πάσχουμε από μια τυφλή αρχαιολαγνία και ενθουσιαζόμαστε. Κάνουμε ένα σωρό θόρυβο. Περιμένουμε από την Αρχαία δόξα να μας βοηθήσει και να μας σώσει, αλλά στην πραγματικότητα αυτό το πράγμα γίνεται αντιπαραγωγικό. Κάποια στιγμή κολλάμε στο παρελθόν και δεν βλέπουμε το παρόν και το μέλλον. Δεν θα αλλάξει τη ζωή μας. Θα αλλάξει τη ζωή της περιφέρειας εκεί».

Οι επιστήμονες πάντως κλείνουν τα αυτιά τους σε όσα ακούγονται θετικά ή αρνητικά και προσπαθούν να φέρουν στο φως ένα μυστικό 2.300 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top