4ο Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

11-13 Απριλίου

Το τριήμερο 11-13 Απριλίου 2014 στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Εφηβικού Θεάτρου, η Στέγη θα ανοίξει τις πύλες της και θα γεμίσει με εφήβους που θα παρουσιάσουν παραστάσεις για τη ζωή των νέων του σήμερα.

Με πολλή όρεξη, φαντασία και ενθουσιασμό αλλά και υπευθυνότητα, οι μαθητές-μέλη σχολικών θεατρικών ομάδων ή ομάδων δήμων από την Αθήνα αλλά και από την επαρχία, ζωντανεύουν στη Μικρή Σκηνή της Στέγης τους προβληματισμούς και τα όνειρά τους.

Σε αυτό το θεατρικό μαραθώνιο, πεδίο καλλιτεχνικής ανταλλαγής και γόνιμου προβληματισμού, θα παρουσιαστούν κείμενα που έχουν διαμορφωθεί στην διάρκεια θεατρικών εργαστηρίων. Τα εργαστήρια αυτά έχει οργανώσει και επιμεληθεί η
Grasshopper youth.

Μέσα από την αλληλεπίδραση εφηβικών θεατρικών ομάδων με έμπειρους και καταξιωμένους καλλιτέχνες του θεάτρου, οι δεκατρείς εφηβικοί θίασοι που συμμετέχουν στο φεστιβάλ ολοκληρώνουν το συναρπαστικό ταξίδι τους και υψώνουν τη δική τους φωνή.

Σύμφωνα με την πρακτική που εγκαινιάστηκε πέρυσι, στο φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνονται:

- θεατρικά έργα που ανήκουν στο είδος devised theatre, δηλαδή έργα που έχουν προκύψει από αυτοσχεδιασμούς και τεχνικές θεατρικής γραφής, και επιμελούνται δραματουργικά οι υπεύθυνοι σκηνοθέτες για κάθε ομάδα, Σοφία Βγενοπούλου, Κατερίνα Σκουρλή, Βαγγέλης Κυριακού και Γεωργία Μαυραγάνη.


- θεατρικά έργα Ελλήνων συγγραφέων, μετά από εντατικά εργαστήρια με τις αντίστοιχες ομάδες που αναλαμβάνουν να τα παρουσιάσουν (φετινοί προσκεκλημένοι συγγραφείς ο Φίλιππος Μανδηλαράς και ο Σάκης Σερέφας).

- θεατρικά έργα από το φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου
Connections του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας σκηνοθετημένα από έμπειρους σκηνοθέτες της νέας γενιάς (πρώτη συμμετοχή φέτος του Γιάννη Λεοντάρη και της Αργυρώς Χιώτη).

Πληροφορίες

Φεστιβάλ εφηβικού θεάτρου
11 – 13 Απριλίου 2014
Μικρή Σκηνή

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Μυρτώ Λάβδα
Συντονισμός και καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου,
Βαγγέλης Κυριακού, Κατερίνα Σκουρλή

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ

Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top