Έργα τέχνης στις στάχτες των φυλακών Κορυδαλλού

Μέλη του ΚΕΘΕΑ ζωγραφίζουν στα ερείπια

Η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς τη θεραπευτική κοινότητα του ΚΕΘΕΑ στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτέλεσε κίνητρο ώστε να εμπνευστούν τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ και να δημιουργήσουν στα ερείπια πραγματικά έργα τέχνης.

1.jpg
Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Κοινότητες στη φυλακή, παράθυρο στην κοινωνία» που θα ανοίξει τις πύλες της στην Πειραιώς 260, Αποθήκη, την Τρίτη 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

2.jpg
Τα μέλη της ομάδας μεταμόρφωσαν το σημείο μηδέν από τόπο καταστροφής, σε τόπο δημιουργίας και τέχνης και κατάφεραν να ενσωματώσουν μέσα στα σημάδια του καπνού και της φωτιάς, μορφές και σχήματα που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες.

3.jpg

Την επιμέ��εια της έκθεσης έχει ο εικαστικός Μανώλης Χάρος, ενώ μέσα από τα έργα εκπέμπεται το μήνυμα ότι η αναγέννηση και η ελπίδα είναι δυνατή όταν τα ψυχικά αποθέματα των ανθρώπων τους ωθούν να αλλάξουν τη ζωή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top